Луда Камчия затвори пътя между Партизани и Арковна

Новините

16-02-2010, 08:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Пътят между варненските села Партизани и Арковна в община Дългопол е затворен поради силно изровен и подкопан от водите на Луда Камчия пътен участък.

Разрешено е преминаването само на леки автомобили.


Продължава повишаването на обемите в по-големите язовири в страната, но намалява количеството на вливащата се вода. Това сочат обобщените данни от Ситуационния център за състоянието на водите в по-големите язовири.


Язовир "Ивайловград" прелива. Обемът на изпусканата вода е 1023 куб. м/сек, което е прецедент за последните няколко години. Прогнозата е нивото да продължи да се покачва, за което са уведомени гръцките гранични власти. На наша територия са наводнени земеделски площи и помпените станции на с. Одринци, с. Мандрица и с. Долно луково, по поречието на реките Луда и Бяла и на с. Славеево по поречието на Арда. Няма опасност за населението, съобщават от гражданска защита.


Обстановката на територията на област Ямбол продължава да е сложна. Нивото на Тунджа при Елхово е 425 см. През последните 10 часа се наблюдава застой. Продължават укрепването на временните диги в ниската част на Елхово и дигата край с.Чарда.


В област Бургас нивото на язовирите и реките е високо поради обилните валежи през последните няколко дни. Нивото на язовир Камчия леко се покачва. Преливат язовирите Ново Паничарево, Ахелой,  Върган-Детелина,  Траяново и Садиево. Нивото на Бургаското езеро се е покачило, има наводнени пътни участъци.


Продължава да е затворен пътят за с. Мугла поради обилен снеговалеж. Ток няма в 12 села на община Мадан, където мокрият сняг къса електропроводите.


В област Стара Загора река Сазлийка е преляла в района на Раднево, като са залети 4 жилищни сгради в ниската част на града. Екипи на гражданска защита са извели на безопасно място застрашените граждани. В селата Гита, Ягода и Мусачево има наводнени къщи.