Капитан Андреево остава затворен, колите минават през Лесово

Новините

16-02-2010, 08:59

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

От 4 часа сутринта днес на ГКПП Капитан Андреево е затворен за всички видове превозни следства, предупреждават от МВР.

На пункта се е образувала колона от чакащи за излизане от страната автомобили, дълга повече от 3 километра. Движението засега се насочва към ГКПП Лесово.


При Лесово също се е образувала опашка от чакащи за излизане от страната автомобили, която е около 5 км. Залетият участък на главен път Е-80 от река Каламишка в района на ж.п. надлеза в землището на Капитан Андреево е с ниво около 80 см. Група на гражданска защита оказва съдействие на закъсали автомобили в наводнения участък.


В област Кърджали са наводнени мазета на жилищни сгради и приземни етажи, използвани за складови помещения. Наводнени сгради има и в Джебел. Пороят напълни с вода читалището  в Кърджали и  приземните етажи на детската градина в с. Горна крепост. Наводнени са полицейският участък в Момчилград и училището в с. Летовник.


През следващите 1-2 дни се очаква да продължи повишаването на речните нива в много райони на страната, по-значително в Рило-Родопската област и югоизточните райони, предупреждават от гражданска защита.