Счупените плочки на площада до шадравана били в гаранция

Мисия Варна

16-02-2010, 13:06

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Натрошени са около 500 квадрата плочки на централния варненски площад „Независимост”. 

За щастие те още били в гаранция и фирмите, които извършиха  реконструкцията на площада преди години, сега ще ги подменят за своя сметка. Това информира кметът Кирил Йорданов. 


Той обаче не можа да отговори на въпрос на ВарнаУтре кога точно изтича гаранцията на площада.

Припомняме, че мащабният ремонт на площад „Независимост” беше един от първите големи проекти на администрацията на Кирил Йорданов. Първоначално подмяната на старите мраморни плочи с нови италиански плочки, беше изчислена на 600 000 лева. После сумата набъбна на 1,2 милиона, а в крайна скметка почти достигна два милиона лева за обща площ от около 14 000 квадрата. 


Според кмета, плочките не са издържали заради предизборните концерти от миналата година, които са били около дузина. „Не обвинявам никоя политическа сила”, подчерта Йорданов. И припомни, че беше издал заповед да не се провеждат концерти на площада, освен новогодишните. Лидерите на партии и коалиции обаче възроптали преди изборите и общината склонила да направи отстъпка за техните концерти. Така по пощада тръгнали тежки камиони, били разположени сценични конструкции и прочие. Това напукало плочките, а ниските температури през зимата ги досъсипали.