Ямбол ще приеме финалната осмица за Купата на България

Архив Варна

16-02-2010, 13:27

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Ямбол ще бъде домакин на Финалната осмица на Купата на България по баскетбол за мъже за сезон 2009/10.

На днешното си заседание Управителният съвет на БФБ разгледа офертите на Левски, Ямбол и Рилски спортист и взе решение зала „Диана” да приеме финалите. Офертите бяха връчени официално от трите клуба на заседанието днес, за да се избегнат всякакви спекулации относно тяхното предварително отваряне и сравняване. След като прецени предложените условия, УС на БФБ взе решение и определи градът домакин на Финалната осмица да бъде Ямбол. За последен път финалите за купата бяха в Ямбол през далечната 1990-та година. Тогава купата печели ЦСКА под ръководството на Петко Маринов.
 
В четвъртък (18-ти февруари) от 11 часа в Спортната палата в София ще се тегли жребият за четвъртфиналите и полуфиналите. Тимовете, които ще бъдат поставени при жребия за купата на страната са Лукойл Академик, Левски, Евроинс Черно море и Балкан. Останалите четири отбора – Ямбол, Рилски спортист, Черноморец и Спартак Плевен са в другата урна.
 
Самата Финална осмица ще бъде от 11 до 14 март. На 11-ти март ще се играят всичките 4 четвъртфинала, на 12-ти март са полуфиналите, на 13-ти март мачът за 3/4 място и на 14-ти - големият финал за определяне на носителя на купата на България за сезон 2009/10.