„Труд”: Търновски строител ужилил 70 семейства

Архив Варна

17-02-2010, 05:41

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

“Попаднахме на мошеник и вече години наред сме като в капан. Близо 70 семейства са завлечени с огромни суми за апартаменти. Сега обаче нямаме нито пари, нито домове. Живеем по квартири, а някои от измамените са се приютили при роднини по селата.”

Така се жалват отчаяни новодомци от Велико Търново, които вече 4 години ходят по мъките и чакат да влязат в имотите си. Десетките семейства са станали жертва на скандалния бизнесмен Христо Чапанов от Габрово, пише „Труд”.

Сагата е от 2006 г., когато 56-годишният предприемач се захванал да гради блок на празен терен в близост до спортното училище в старата столица. Чапанов разпродавал апартаментите “на зелено” от името на “Агропродукция” ЕООД. Предлагал жилищата във вестникарски обяви и агенции за недвижими имоти. Така успял да изтъргува апартаментите, но кооперацията на ул. “Борис Богданов” 2 така и не била завършена. Готова е само едната секция на блока, но е без инфраструктура, ток и вода. До домовете няма и достъп, тъй като на партера има заключени магазини, а от другата страна на сградата зее огромен ров, пълен с вода.