15 млн. лв. плаща общината за отчуждаване на имоти

Архив Варна

17-02-2010, 08:42

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

15 262 000 лева са прогнозните разходи за отчуждаване на частни имоти заради изграждането на нови трасета за градската инфраструктура.

Това става ясно от годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. От тях, основно чрез продажба, общината ще придобие близо 20 млн. лв., сочи прогнозата. Приходите от концесии са 609 хил. лв., а от наеми 450 хиляди. 

Разходите около управлението на имотите обаче доближават 16 милиона, като основното перо е за отчуждаване на частни имоти. За ремонти на общинските жилища пък са предвидени 100 хилади лева.

10.20 ч.

Огромните знамена и пилоните, на които се развяваха те на „Почивка”, ще станат общинска собственост. Това информира кметът Кирил Йорданов в отговор на питане на общинския съветник от ДСБ Стелиян Севастиянов. Той се поинтересува, защото знамената на България и на ЕС вече ги няма. Припомняме, че те бяха издигнати по идея на бившия министър Николай Василев.

Кметът отговори, че знамена с тази огромна площ и силните варненски ветрове са несъвместими. По думите му още при реализацията на идеята е било ясно, че през зимата знамената ще бъдат сваляни заради  сигурността на гражданите. Освен това общината е направила постъпки официално да стане собственик на пилоните и да ги стопанисва заедно със знамената. Идеята е хубава и ще я продължим, увери кметът.


9.40 ч.

Току що председателят на общинския съвет Борислав Гуцанов откри двадесетото заседание на местния законодателен орган. Акцента на днешната сесия е приемането на проектобюджета на община Варна за 2010 година.

Първа точка от дневния ред по традиция е питания и отговори на кмета.