Все още разследват влаковата катастрофа в Хале

Новините

17-02-2010, 09:06

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Железопътните работници в Белгия изненадващо започнаха стачни действия, след като в понеделник при челен сблъсък на два влака в град Хале загинаха най-малко 18 души.

Служителите обясниха, че протестът им е срещу крайно лошите условия на работа, които, по думите им, могат да доведат до инциденти като този в Хале.

Като причина за трагичния ницидент засега се приема, че машинистът на единия влак не е забелязал червения сигнал, подаден за да предупреди приближаването на втората влакова композиция. Полицията информира, че предстои да бъде проверено техническото състояние на локомотивите и въз основа на това да се установи причината за катастрофата - човешка грешка, механична неизправност или лошите метеорологични условия. Белгийските служители на реда обявиха още, че предстои да бъде разпитан машинистът на единия от влаковете, който е в критично състояние в болница. Машинистът на другия влак загина при железопъния инцидент.


Заради случилото се вече трети ден е преустановено движението на влаковете "Евростар", които свързват Брюксел с Великобритания, както и на високоскоростните влакове Thalys, обслужващи Франция, Германия и Холандия.