Арестуваният митничар раздал около 1 млн. долара рушвети

Архив Варна

17-02-2010, 13:13

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Близо 1 милион долара рушвети, под формата на заеми и нивестиции, раздал през години арестуваният тази сутрин митничар Красимир Гочев, съобщиха от ОДП Бургас.

Както ВарнаУтре писа, той беше задържан за контрабанда с парфюми за близо 4 млн. лева.


Красимир Гочев работи в митниците от 15 години, като до преди месецбил началник смяна на ГКПП  Лесово. Според полицаите, които го разследват, той участвал в канал за контрабанда през митническия пункт, а получените от суми са разпределяни в митническата йерархия на пункта. Контрабандата  била разследвана и следена в продължение на месеци, за да се съберат доказателствата и да се стигне до арест.


През ноември миналата година полицейските служители са образували досъдебно производство, а месец по-късно бил заловен товарен камион с 59 000 маркови парфюми на стойност над 4 800 000 лв. Те са били прикрити по класическия метод на "тапата" със санитарен фаянс във външната част на товарния камион. Фиктивно в документите на ТИР-а е било записано, че се пренасят санитарни материали.


По същата схема през смяната на Красимир Гочев са преминавали и физически и юридически лица, така наречените "багажници", вкарвайки контрабандни маркови дрехи и други стоки, за което не са заплащани дължимите мито и акцизи и по този начин са нанесени щети в големи размери на бюджета на Република България, обясниха от полицията в Бургас.


Красимир Гочев е инвестирал парите под формата на заеми и в разнороден бизнес като недвижими имоти, записи на заповед и др. на физически и юридически лица, представители на средния и дори едрия бизнес в Бургас.