75 минути музикално-словесен коктейл с Ицко Финци

Архив Варна

17-02-2010, 13:57

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Смях, музика, откъси от любими роли, скечове, откровения на големия български актьор и представяне на авторската му книга  „Мотоциклетът...".

Това ви очаква на 9-и март в зала "Европа" от 19 часа с невероятния български актьор Ицко Финци.


През 2009 г. любимият на няколко поколения актьор, пое роля, която никога досега не е играл - на автор. Издаде книга, първоначалното заглавие на която е "Спомних си!", но по-късно го променя на "Мотоциклетът Ромул Велики Наивист Пак тогава в Сао Пауло Какъв съм за Питър Брук Бобо и други четива”.


Книгата, по думите на редактора на изданието Иван Теофилов, представлява един кипящ словесен коктейл с безпогрешно дозирани пропорции от смях, самоирония, чисти пориви към детството, интригуващи анализи, празници на духа, шутовски каламбури, тъга, отчаяние, сарказъм в най-волни построения, изпълнени с изненадите на парадокса и абсурда.


Ицхак Финци е роден на 25 април 1933 г. в София. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ през 1955 г. заедно с плеяда бъдещи знаменитости като Григор Вачков, Татяна Лолова, Никола Анастасов и др. През годините играе на сцените в Димитровград, Бургас, Сатиричния театър, Театъра за младежта, Малък градски театър (Зад канала) и др. Снимал се е в над 60 български и чужди игрални филми и е изградил десетки незабравими роли.


През последните години играе често по сцените на чуждестранни театри. Синът му Самуел, също има успешна артистична кариера не само у нас, но и в Германия.


На музикално-словесния коктейл в зала „Европа” на Фестивален и конгресен център Ицко Финци ще се представи пред варненската публика с актьорските си умения, цигулката си, на която свири почти виртуозно, литературната си дарба и с лични откровения.