Терапията е избрана за най-иновативна болница

Архив Варна

18-02-2010, 10:50

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

За най-иновативно здравно заведение е избрана варненската университетска болница „Света Марина”.

Другият победител в едноименния конкурс е столичната „Пирогов”. Официалната церемония по награждаване се проведе в рамките на Петата национална конференция „Е-здравеопазване – от инвестицията до качествената промяна”. Събитието бе посветено на навлизането на информационни и комуникационни технологии в здравеопазването.


„Няма дейност в болницата, която да не е обвързана с информационните технологии”, уверява проф. Красимир Иванов, изпълнителен директор на  „Света Марина”. Като най-ключов предстоящ проект той отбеляза изграждането на университетска онкологична болница.
Днес, в 16:00 часа, премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев пък ще открият реновираната Интензивна неврологична клиника, която е на 14-я етаж в МБАЛ "Света Марина". В нея ще бъдат лекувани остри мозъчно-съдови инциденти, възпалителни заболявания на нервната система - менингити, енцефалити, полирадикулоневрити, множествена склероза, миастения и миастенна криза, епилепсия, паркинсонова болест, латерална амиотрофична склероза и др.