Рекет над плевенски бизнесмен - новото обвинение срещу Трактора

Архив Варна

18-02-2010, 13:49

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Още едно обвинение е било повдигнато късно снощи срещу Алексей Петров – Трактора, стана ясно по време на разглеждането на мярката за неотклонение на задържаните при акция “Октопод”, съобщи Vsekiden. 

Обвинението е по показания на плевенския бизнесмен Георги Петракиев Цветанов. Според бившия банкер Трактора насилствено му е отнел имущество през 1998 година като му нанесъл няколко удара в ресторант „Златния телец”. Свидетелят твърди, че е накаран да прехвърли дяловете си от търговско дружество на израелски инвеститор, а също така й собствеността на лек автомобил „Мицубиши”.


И това обвинение бе приложено като доказателство, към вече повдигнатото обвинение срещу Трактора за организатор на йерархична въоръжена престъпна група изнудване, рекет, пране на пари, склоняване към проституция и други престъпни дейности.

 Братята Пламен и Йордан – Дамбовците, Антон Петров – Хамстера, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев и Николай Велков също са обвиняеми като съучастници на Петров.


Междувременно адвокатът на задържания Васил Василев каза, че е недопустимо по делото да няма нито един документ за задачите, които са давани на Алексей Петров като офицер под прикритие. Алексей Петров е бил офицер под прикритие от времето на Емануил Йорданов и Атанас Атанасов до неволното му осветяване от Румен Петков, допълни той.


Пред съда Петров, по информация на  „Дневник”, е заявил, че е успял да предотврати нахлуването на таксиметровите шофьори в парламента след смъртта на Пепи Терзийски (бел. авт. - през 2001 г.).” Този мой жест към националната сигурност беше основната причина Атанас Атанасов да ускори назначаването ми". 


Точно обратната версия  развиха пред медиите през седмицата ген. Атанасов и  ексминистърът Емануил Йорданов.


"С ареста ми не беше унижен Алексей Петров, а един български офицер. Имал съм законен бизнес и съм бил от най-големите данъкоплатци. Над 90% от доходите ми са по повод на чужди инвеститори в България. 


В "Кремиковци" бях съветник на управителния съвет и офицер на прикритие с дадена линия на поведение. По мое време стойността на комбината от 1 долар стана 100 млн. долара", заяви още Алексей Петров в съдебната зала.