18 февруари

Архив Варна

18-02-2010, 14:41

Автор:

ШИВАЧА

Всичко от Автора

Потърсете заключителния за деня бюлетин на шивача. Опреснете си ежедневната картина у нас и по света с кройката на неговата логика. Облечете се с информация - шивачът е на ваше разположение. 

От управляващата партия дадоха глътка въздух за пушачите. Ще ги допуснат да пафкат цигари на обществени места. Това навярно е като компенсация за увеличаването на цените на цигарите.


Същото не се отнася обаче за пушенето на трева. Ако сте пристрастени, не си мислете, че от ГЕРБ искат да се разреши пушенето на канабис на обществени места. Напротив, отглеждането на марихуана все още е престъпление. Дори в домашни условия. В това се убеди англичанин, отглеждал марихуана в двора си в Осеново. Днес го осъдиха – условно и глоба.


Пушенето по бензиностанции отдавна е забранено в правилника за движение по пътищата. Собственикът на такава в Търново изгоря, но не след хвърлен фас, а след обир. Друга бензиностанция, но в троянското село Орешак, изгърмя, след като я осъдиха за имитация на "Петрол".


Белоглави лешояди и кметове - двете заглавия на новините от деня ще поберем в този абзац. От ловните стопанства съобщават за завръщането на белоглавите лешояди в Рила и Пирин. Те са ни подарък от Испания. С подател ЕС е и наръчникът за кметове, който Бойко Борисов предаде на градоначалниците със заканителна молба да четат, а не да се мъчат да изкълвават европарите. За отбелязване е, че щом види храна и се спусне към нея, останалите го следват веднага и за кратко време се събират всички около плячката. Иначе денят си прекарват в търсене на храна, планирайки на голяма височина. За белоглавите лешояди става въпрос.


Не е летяла, а е вървяла добричлийката Дора Ангелова, когато изневиделица паднала в шахта на Е.он. Жената е пострадала сериозно. Психическа, а не физическа травма получил наемател, който бил отвлечен от хазяина си. Барак Обама обаче няма такива намерение към Далай Лама. Тибетският лидер му е на гости в Белия дом. 


Китай, естествено се разгневени. Особено от новината, че на срещата нямало да има монтирани камери. Навярно не са останали такива, поради масовият им монтаж по кръстовища, сгради и улици. 


И във Варна има нужда от камери. Те трябва да се монтират на улица Девня. Там днес един автобус падна в една дупка. Ето защо трафикът в тази отсечка трябва да се следи, за да няма скоро изчезнали хора от улицата.