41 години затвор за бригадата на Чирпанския

Архив Варна

18-02-2010, 15:21

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

41 години общо получиха днес седмината обвиняеми по делото "Чирпанския".

Състав на Варненския окръжен съд призна за виновни за участие в престъпната група за разпространение на наркотици,  организирана и ръководена от Николай Тошев Чирпанския 23-годишния Николай Илиев,34-годишния Ангел Колев,  37-годишния Николай Петров, 27-годишния Мирослав Михалев,  27-годишния Петър Благоев и естествено ръководителя на бригадата - Чирпанския.


Всеки един от обвиняемите получи различно наказание за изнудването, придружено със сила и заплахи на пострадалия Борислав Желязков, за отвличането му, както и за това, че го принудили да разпространява наркотици. Чирпанския, Илиев и Благоев бяха осъдени затова, че през май 2007-а принудили Желязков да продава хероин за тях. Изнудването било осъществено като наказателна акция срещу жертвата. Благоев, Петров, Михалев и Илиев бяха осъдени за отвличането на Желязков и принудата, оказана му, за да продава дрога за тяхната група. Тошев, Илиев, Петров, Михалев и Благоев ще заплатят по 2000 лева на пострадалия Борислав Желязков.


Според решението на съда Николай Тошев, Николай Илиев и Петър Благоев ще останат зад решетките по 8 години. Към това наказание Илиев и Благоев имат и по 5000 лева глоба. Николай Петров  и Мирослав Михалев получиха по 6 години затвор, а Ангел Колев - 4 години. Михалев и Благоев ще изтърпят по още 3 години затвор заради неизлежани предишни присъди.