Преровиха за втори път офисите на Дамбовците

Архив Варна

19-02-2010, 09:43

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Малко след като братята Пламен и Йордан Стоянови, известни като Дамбовците, бяха освободени от ареста столичните антимафиоти отново атакуваха офисите им. 

Според адвоката на братята Людмил Рангелов в "Кремиковци" баретите са търсили доказателства във връзка с обвинението за участието им в бандата, ръководена от Алексей Петров, но са намерили само два мобилни телефони, които са били в имението на Дамбовците и при предишната акция.
Само преди седмица този офис беше претърсен основно и от него бяха изнесени чували с документи.  В съда обаче стана ясно, че те били иззети без разрешение на магистрат и са негодни като доказателства. Снощи търсенето продължило три часа.
"Иззети са два мобилни телефона, които си бяха там и преди. Просто сега ги взеха. В интерес на истината търсиха някакви документи свързани с "Лев Инс", с "Лев Корпорация". Няма такива документи тук", каза пред БТВ Людмил Рангелов.


Фирмата на Дамбовците откупила преди време инсталация от близката до Алексей Петров "Лев Корпорация". Договорите са представени в съда. Пламен Стоянов твърди, че не само, че не е източвал и окрал "Кремиковци", а дори е помагал.
"Предприятието остана в изолация и тогава, момчета и момичета, имаше реално опасност да гръмне кислороден цех. И то да гръмне, че Витоша да иде зад Перник. Една вечер изпълнителният директор звъни и вика Адаш вкарвай, че си ... майката. Тогава го помолих да си направи разчетите до сутринта и тогава отваряме портала и вкарваме. Всичките думи за кражби това са пълни лайна глупости", каза той пред камерите.
Дамбовците и техните адвокати предполагат, че среднощната акция означава, че може скоро пак да ги върнат в ареста.