Полицаи от две управления гониха похитител

Архив Варна

19-02-2010, 10:47

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Полицаи от две управления на МВР успяха да задържат похитител благодарение на бързата си реакция, казаха от МВР. С решение на Районния съд в Тутракан 35-годишният М.В. е с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.


Случаят започнал да се разплита, след като във вторник привечер случаен гражданин станал свидетел на преследване и сблъсък между два леки автомобила в района на тутраканското село Нова Черна и съобщил в полицията. Със случая се заели криминалисти от Тутракан и съседното Сливо поле, на чиято територия е засечен и задържан лек автомобил БМВ с великотърновска регистрация. В колата бил 35-годишният мъж от Свищов, който насилствено возил  жена и детето й – момченце на година и 7 месеца.


В хода на последвалата проверка се изяснило, че жената наскоро е напуснала свищовлията, с когото преди това живяла на семейни начала. Тя пътувала с Фолксваген Голф с новия си приятел и детето си в посока Тутракан - Русе, когато колата им била проследена и застигната от БМВ-то на М.В. Той първоначално засякъл Фолксвагена, ударил го и го изтласкал от пътя. С  нож заплашил жената, набил я и насила я качил в колата си заедно с детето. Бързите действия на полицията, обаче се оказали решаващи и скоро похитителят бил задържан от служители на русенското РУМВР-Сливо поле.