Антимафиоти задържаха наркобанда

Архив Варна

19-02-2010, 10:56

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Членове на организирана престъпна група за разпространяване на наркотици са задържани при операция на антимафиоти от ГДБОП и СДВР снощи, казаха от МВР. Иззетите 7 кг наркотици са на стойност над 100 хил. лв.

По информация на полицията те  били предназначени за разпространение в градовете София, Пазарджик, Пловдив, Хасково и Радомир.
Повече от месец продължила работата на служители от отдел Наркотици към ГДБОП и на колегите им от СДВР за разследването на групата. В хода полицейските действия е изяснено, че групата се e занимавала с  придобиване, съхраняване и продажба на наркотици в големи количества.
След първоначалната работа по случая, служителите на реда предприели полицейска операция, която е проведена вчера следобед и снощи, до ранните часове днес съвместно от антимафиоти и колегите им от сектора за специални полицейски операции към столичната дирекция.


Към 19 часа снощи в момент на продажба на наркотици са задържани двама – доставчикът И. С. от София, известен на полицията и осъждан за притежаване на наркотици и купувачът И. М. от  Радомир. При обискирането им полицаите открили и иззели от тях амфетамин и марихуана. След задържането им, спецполицаите се насочили към  другите участници в организираната престъпна група и в кв. “Разсадника” е задържан М.Т. Татуса, с адресна регистрация в Копривщица, но пребивавал в столицата, също криминално проявен и осъждан за притежаване на наркотици. Малко по-късно в района на ж.к. ”Люлин” е задържан и А. Г.  от Сандански, и той криминално проявен и осъждан.


При последвалите обиски, претърсване и изземване на  жилищата и колите са намерени около 7 кг различни наркотици – амфетамин, марихуана, кокаин и хероин. Според експерти сумата от продажбата им би възлязла на над 100 хил. лв. Иззети са също и многобройни мобилни телефони, предплатени сим карти, различни суми пари.
По случая е заведено досъдебно производство. Четиримата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Работата по случая продължава.