19 февруари

Архив Варна

19-02-2010, 14:51

Автор:

ШИВАЧА

Всичко от Автора

Потърсете заключителния за деня бюлетин на шивача. Опреснете си ежедневната картина у нас и по света с кройката на неговата логика. Облечете се с информация - шивачът е на ваше разположение. 

Между другото отнякъде в ателието на шивача се появи албумът By the way. След кратко музикално ръкостискане с музиката на Антъни Кидис и Со, обзорът на деня започна.


Тръгваме от въздуха, за да се приземим право в  данъчното. Случаят не касае нашия НАП, а данъчното в град Остин, щата Тексас. Самоубиецът преди това запалил къщата си и пратил бележка по интернет на данъчните: "Е, господин Биг Брадър от СВП (служба за вътрешни приходи), нека опитаме нещо различно, вземете моята плът и спете спокойно."


Наближава 5 март - тогава ще се чества половин век "Сънчо". Предаването, което ни приспива.


Никой обаче не може да приспи будната ни съвест и памет - днес отбелязваме 137-годишнината от обесването на Апостола на свободата.


На същия този 19 февруари се закриват Олимпийските игри в Сараево през 1984 година. Във Ванкувър са все още в разгара си. Българските участници са с протегнати ръце към медалите там. Надеждата умира последна - фразата е част от устава на Олимпийските игри.


Бойко пак е герой. Този път варненци вече основателно ще дадат златен медал на премиера. Той им подари Морската градина. Тя вече е общинска. 10 наши полицаи, дори да искат сега, няма да могат да се насладят на общинската Морска градина. Те са блокирани в столицата на Нигер Ниамей след държавния преврат там. Дано не се е запътил натам Етем Р. - добричлията, когото осъдиха за кражба на четири мобилни телефона. До телефоните се е докопал с юмруци, шамари и блъскане.


Вальо Танов не с шамари, а с решение е отнел лиценза на бирена фабрика. Инициативата е част от мащабна операция за внезапни проверки на акцизни стоки.


Бирата може да направи чудеса с косата по главата. Японски учени казват, че ако се пие бира постоянно, но на малки порции, тя може да понижи риска от онкологични заболявания. Интересно, но не е лошо представители на Бирената фабрика у нас да повдигнат въпроса пред учените: Ако се пие бира на големи порции, има ли вероятност онкологичните заболявания да изчезнат безвъзвратно и окончателно?


С последния въпрос слагаме край на седмицата и начало на съботно-неделните еликсирни залитания. Предимство имат Тодоровците.