ГЕРБ развърза кесията, но строго ще следи харчовете

Мисия Варна

19-02-2010, 15:54

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

20 милиона лева дава републиканският бюджет за ремонта на така наречената от кмета бъдеща магистрална отсечка.

Тя започва от кръговото до сградата на Параходство БМФ, минава през ул. „Девня“, оттам завива по бул. „Република“ или през ул. „Ат. Москов“ и стига до Метро. С правителствените 20 милиона ще бъде завършен участъкът от „Република“ през „Атанас Москов“ до Метро. Това са се разбрали кметът Кирил Йорданов и премиерът Бойко Борисов. Парите ще бъдат превеждани на общината поетапно – отсечка по отсечка, след проверка на свършената работа – качество и цени. Усвояването на средствата ще продължи и през следващата година.
С пари от общинския бюджет пък ще бъде довършено разширението на ул. "Девня" от ул. "Пеячевич" до бул. "Република". С облигационен заем администрацията на кмета ще финансира подземната инфраструктура на нереконструираната отсечка и двете кръгови кръстовища - на ул. "Девня" с ул. "Пеячевич" и с бул. "Република".


Кметът не скри задоволството си от бъдещата финансова инжекция за реконструкция на пътна инфраструктура, която е изключително важна за Варна.


Припомняме, че само преди няколко седмици Йорданов беше скептичен по отношение на евентуална финансова подкрепа от страна на държавата. Точните му думи тогава бяха - „ако Бойковите милиони дойдат...“.