"Девня"? Няма такава улица във Варна!

Архив Варна

22-02-2010, 05:38

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Въобще не си правете планове да минете днес по улица "Девня".

Каквото и да сте чули за състоянието на неремонтираните 250 метра от нея е бледо подобие на истинската картина. Няма начин да заобиколите дупките тук. Дупки ли написах? По-скоро става дума за ями, ровове, кратери, трапове. Всъщност има всичко друго, но не и улица. Крайно време е някакви сериозни заграждения - купчина чакъл, например, просто да спре движението тук и да избави заблудените шофьори от мъките им.


Точно такава купчина е заприщила подстъпа към подлеза пред Спортна зала. Не ми е ясна логиката на изспиването й там. Може би е виновна дупката (пропадането на асфалта?) в съседство, която ВарнаУтре ви показа още преди 10-ина дни.  Само че камарата е до, а не върху кратера и, за да влезете или излезете от подлеза, трябва да лавирате между двете.


Не забравяйте и за нова организация на движението между ул. "Шипка" и бул. "Цар Освободител". Няма начин да запомните всички нововъведения, затова гледайте внимателно знаците и не се доверявайте на инстинктите си на "кореняк-варненец".


Първите няколко дни и униформени полицаи ще помагат на шофьорите да се ориентират и няма да бъдат налагани глоби.


За пореден път се променят посоките на движение на улиците "Македония" и "Братя Миладинови". Запушената досега откъм бул. "Мария Луиза" улица "Раковска" вече е отворена и по нея можете да влезете към паркинга под магазин "Пъблик". Най-трудно може би ще свикнем с обръщането на посоката по улица "Любен Каравелов" - тоест сега ще се движим от градинката "Севастопол" към Икономическия университет. Най-после ще стане еднопосочна и вечно задръстената заради паркирани коли  улица "Иларион Макариополски", както и "основната" за района "27 юли".


Засега отпадна опасността от заливане на пътя за Бургас заради преливането на язовир Юнец.  Преливникът на водоема е бил прокопан, за да падне нивото на водата. Река Камчия също се е прибрала в коритото си и вече не заплашва близките шосета.