Труд: Има доказателства, че Сашко е насилван

Архив Варна

22-02-2010, 06:26

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Двегодишният Сашко от Сандански е бил изнасилван.

Това вече е доказано, съобщили вчера за “Труд” лекари от “Пирогов”. Предстои ДНК експертизата да докаже дали блудството е било извършено от баща му Костадин Тасев. Сашко бе приет в “Пирогов” със спукан пикочен мехур, кръвоизлив от ануса и разкъсано право черво.

Подписка в защита на заподозрения Костадин Тасев в сексуално насилие над сина му пък организираха съседи, роднини и приятели на злощастното семейство.

В подписката се казва: “Ние, гражданите на град Сандански, остро се противопоставяме на желанието на полицията, прокуратурата, Отдела за закрила на детето и други държавни институции да отнемат Александър от семейството му и да бъде предоставен за отглеждане от приемно семейство”. Съгражданите на Тасев недоумявали защо семейството му е било представено от различните държавни институции като клошарско.

“Те не са хора под социалния санитарен минимум, отглеждали са до този момент детето си с грижата на отговорни родители, като доказателство за това са многобройните и непрекъснати посещения на медицински заведения... Познавайки Костадин, с подписите си декларираме, че той не е способен и не би извършил в никакъв случай действия, които да причинят дори и болка на детето си, а още повече да го подложи на сексуален тормоз”, пише още в защитната подписка. Според хората от Сандански доказателство за това, че Костадин не е насилник, за какъвто го обвиняват, било, че той сам поискал да бъде подложен и се подложил на детектора на лъжата.

Близките на Тасев не вярват на обвиненията на институциите и заключенията на лекарите. Повечето заявиха пред “Труд”, че чрез това “скалъпено обвинение” се цели да се замажат поредица от лекарски грешки, направени при лечението на детето, което е влачено повече от година по болнични заведения.