Нов триумф за Магдалена Нойнер

Архив Варна

22-02-2010, 08:03

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

След златото в преследването звездата на немския отбор по биатлон Магдалена Нойнер завоюва и златото в масовия старт при жените във Ванкувър.

23-годишната германка си "позволи" 2 грешки в стрелбата, но в ски бягането днес нямаше кой да спори с нея. Нойнер грабна втората си титла с време 35:19.6 минути.


В борбата за сребърното отличие все пак надделя опитната рускиня Олга Зайцева, която малко преди финалната права атакува бягащата преди нея германка Симоне Денкингер-Хаусвалд, успя да я изпревари и завърши на 5.5 секунди след Нойнер. За Хаусвалд остана бронзовото отличие.


В подножието на медалите остана друга рускиня - Олга Пильова-Медведцева. Тя водеше до последната стрелба, но на рубежа загуби 16 секунди и въпреки чистата си стрелба не успя да се пребори за медал.


Вицешампионката от игрите в Торино в същата дисциплина Кати Вилхелм претърпя провал, който застигна по-рано и Краля на биатлона - Оле Ейнар Бьорндален. С цели пет грешки в стрелбата Кати Вилхелм остана на 25-то място. Шампионката от индивидуалния старт - норвежката Тора Бергер остана на 1:38.7 минути от победителката, като също имаше четири пропуска на огневия рубеж.


С тази победа Магдалена Нойнер има реален шанс да запише името си сред трикратните олимпийски шампиони, тъй като до момента има два златни и един сребърен медал, а предстои дамската щафета на 4х6 км, която ще се проведе на 23 февруари.