В София продължава прочистването на кримиконтингета

Архив Варна

23-02-2010, 13:20

Снимка:

ПРЕСЦЕНТЪР НА МВР

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Служители на ГДБОП в София продължиха днес операцията по прочистването на столицата от кримиконтингента.

При днешната акция по задържане на участници в организирани престъпни структури, за които има данни, че през периода 2007-2009 г. са извършвали отвличания, изнудвания, пране на пари, силово оказване на натиск върху свидетели, собственици на фирми, бизнесмени, търговци и жалбоподатели, вече има задържани.

В хода на акцията са задържани  К. И., криминално проявен, с повдигнато обвинение в съучастие при извършване на отвличане, К. Г.,  криминално проявен и осъждан, за когото има данни, че се занимава със скимиране на банкови карти и склоняване към проституция, И. Д., криминално проявен, с повдигнато обвинение за незаконно притежаване на взривоопасни вещества, С. Н. , криминално проявен, осъждан за въоръжен грабеж, заподозрян във връзка с лица от “Наглите”, Я. П., регистриран за хулиганство и К. С.


При проведените обиски в дома на К. И. са намерени и иззети газов пистолет “Берета”, преработен в боен и електронна везна. В апартамента на С. Н. спецполицаите открили четири мобилни телефона, лаптоп, приспособление за отваряне на моторни превозни средства, компютърна система за лек автомобил “БМВ”, метална палка и хладно оръжие, а от дома на И. Д. - други четири мобилни телефона.

Продължават оперативните действия за установяването и документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните.