Скандално: Заловиха крупен бизнесмен от Добрич да краде вода

Архив Варна

26-02-2010, 17:05

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Крупен бизнесмен от Добрич бе спипан да краде вода от огромни количества.

Местното ВиК и полицията разплетоха мега далавера на шефа на  хлебопроизводителната фирма „Савимекс” Ивелин Савов. В продължение на близо 13 години неговото предприятие е ползвало вода по незаконен начин. Кражбата бе засечена след анонимен сигнал. 


Служители на ВиК, заедно с „Криминална лаборатория” на полицията и с прокурорско разпореждане, отишли в склада на „Савимекс” по ул. „Батак”. С проследяващо устройство се натъкнали на отклонение от главния водопровод, в което водата се движи. Проследили тръбата и  установили, че тя стига до склада на фирмата. Инж. Димчо Димов от ВиК разпореди тръбата да се отреже и да се затапи, след като изпълнителният директор Ивелин Савов не си вдигал мобилния телефон. Според специалисти, дебелината на тръбата била 2 цола – за сравнение, в домовете си ползваме 1/3 цолова тръба.


Шефът на водното дружество в Добрич Дамян Калчев потвърди, че  са открили притеснително отклонение, което може би се е ползвало от няколко обекта, разположени наоколо. Тепърва ще изясняват казуса от юридическа гледна точка. "Ширината на тръбата е такава, че да захранва с вода една по-голяма дейност. Ще сметнем загубите си и ще проведем срещи и разговори с фирмата”, заяви Калчев. Той не съобщи името на фирмата, но не отрече, че става въпрос за „Савимекс”.


Ивелин Савов се оправда пред медиите, че това било пожарен кран и не са вземали вода оттам. "Пожари не сме гасили и няма нищо незаконно в системата. Предстоят ни разговори с ВиК”, каза Савов.