Калиакра се справи с Дунав за 57 минути

Архив Варна

26-02-2010, 21:06

Снимка:

СНИМКА БФВ

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Калиакра (Каварна) победи с 3:0 (25:18, 25:15, 25:21) Дунав (Русе) в протоколен мач в третия ден на турнира на Висшата лига, съобщиха за ВарнаУтре от федерацията.

Домакините вложиха най-доброто от себе си и освободени от напрежението, направиха емоционален и зрелищен мач, изпълнен с майсторски изпълнения.Възпитаниците на Петър Дочев играха с разнообразни атаки през центъра, от втора линия, с комбинации на мрежата.


За радост на публиката състезателите на Дунав им опонираха с всички възможни похвати и не се дадоха толкова лесно. С отлична блокада каварненци неутрализираха и 217-сантиметровия Цанко Цанков и гигантът не успя да реализира напълно възможностите си. Русенци се представиха най-силно в третия гейм и до 10:9 водеха с точка в резултата.После Калиакра изравни, постепенно увеличи аванса си и заключи частта при 25:21, а мачът продължи общо 57 минути.


УНСС (София) се справи без много проблеми с Миньор (Перник). Икономистите победиха съперниците си с 3:1 (25:19, 21:25, 25:14, 25:17) в мач, който им гарантира спокойствие до края на надпреварата и място в средата на групата.


Столичните волейболисти изиграха един силен първи гейм и го спечелиха с 4 точки разлика. Във втория обаче се отпуснаха и заслужено бяха наказани със загуба със същата разлика в резултата. В третата част „икономистите” започнаха по-мотивирано, стегнаха си редиците и я затвориха с внушителната разлика от 11 точки. УНСС продължи да е по-активният отбор и в четвъртия гейм, който затвори при 25:17.