Идат бесни англичани на протест в Банско

Туризъм

28-02-2010, 19:12

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

От Клондайк Банско се превърна в Предверие на ада - близо 70 английски семейства отсяха само куп проблеми от инвестицията си в почивния комплекс "Четири сезона".

До този момент, инвестиралите около 6 млн. паунда в малки жилища, пият само чаша студена вода. Нито са стъпвали в имотите си, нито пък ще ги допуснат, както се разбра. Те обвиняват местната фирма за недвижими имоти "Зеком" в незаконно присвояване на сградата. Поради пълната неяснота около собствеността на комплекса, не могат да се изготвят документи за собственост и британците не са допускани до сградата от бодигардовете, наети от българската фирма. Управителят й дори заплашил инвеститорите, че ако не си платят за охраната, ще остави имотите им на произвола на съдбата т. е. на крадците.


Апартаментите са закупени от лондонската агенция "Рокарч истейтс", осигуряваща на британците имоти в България. От там пък твърдят, че са излъгани от българската си бизнес партньорка Ренета Качъшка. Смята се, че бизнес дамата е прехвърлила апартаментите, заедно с конферентната зала, спа център и ресторант на "Зеком" на символична цена. Основанието - районът бил свлачищен. Работата опряла до съдилища и българско правораздаване. Което британците могат да тълкуват като още по-голямо забатачване.


До 2008 година островитяните се редяха на опашка за имоти по курортите. Преди да удари и тях кризата, те мечтаеха да заведат децата си на почивка по нашите земи, а през останалото време да отдават имотите си под наем. Със задълбочаване на кризата нещата започнаха да се усложняват.


Похарчилите парите, си мислят да се съберат на протести през март.