ВарнаУтре LIVE: Черно море - Черноморец 2:0

Архив Варна

01-03-2010, 13:47

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ Снимки ЦВЕТОМИР ТРЪНКОВ

Всичко от Автора

15:49 Край на мача. Прекрасна победа за Черно море с голове на Димов и Адемар и един прекрасен Пиргов на вратата. Стражът на варненци спаси дузпа и отрази още 3 много опасни удара от близка дистанция. 90' Невероятен пробив на Георги Илиев е спрян с нарушение на метър пред наказателното поле. Жълт картон за Копаранов. Шутът на Борносузов е на метър над вратата. 89' Последни смени в двата отбора. Цонков напуска за гостите и влиза Хайри. За Черно море с аплодисменти е изпратен голмайсторът Адемар и в игра влиза Мишо Лазаров. 86' Част от публиката се запътва към изходите. Мачът се доиграва и най-вероятно варненци ще запишат първи 3 точки през пролетта.  Жълт картон и за Бачев. 84' Нова смяна в състава на Черноморец. Излиза Костадин Дяков и в игра се появява Бранимир Костадинов. 81' Невероятен пропуск на Черно море. Адемар овладя една топка на гърди в наказателното поле. След това кълбото попадна в Георги Илиев, но шутът бе избит от голлинията. След направените смени варненци заиграха много по-добре. 79' Жълт картон и за Андре за задържане с ръка на Георги Илиев. 74' Шут на Рикардо Андре. Сър Пачков да ходи да гони топката на булеварда. Смях на Тича.... 73' Жълт картон и за Димов за разкарване на топката. Определено Йорданов изнерви играчите и на двата отбора с неадекватните си отсъждания. Нова смяна в Черно море. Излезе Даниел георгиев и в игра е Тодор Колев.

Фоторепортаж от мача »

13: 45 Стадион "Тича". 1500 зрители.

Състав на Черно море: 26 Илко Пиргов, 25 Александър Александров, 5 Николай Домакинов, 15 Александър Александров - Сашо, 6 Тянко Дяков, 10 Даниел Димов, 23 Даниел Георгиев, 21 Георги Илиев, 3 Адемар Жуниор, 8 Атанас Борносузов и 9 Герасим Заков.

Старши треньор: Велизар Попов
Състав на Черноморец: 33 Паскал Борел, 18 Йоахим Зайц, 29 Емил Копаранов, 30 Веселин Дамянов, 6 Орлин Старокин, 22 Цветомир Цонков, 8 Марсело Нуньо, 10 Костадин Дяков, 14 Рикардо Андре, 23 Педро Маркес и 21 Матиас Морис.

Старши треньор: Красимир Балъков

Главен съдия: Николай Йорданов. Помощници: Иван Вълчев и Крум Стоилов

13:55 Варненци ще играят в традиционните си зелено-бели екипи, гостите от Бургас са в синьо. Теренът е в добро състояние, времето е прекрасно за игра. В официалната ложа са легендите на българския футбол Златко Янков и Плавен Гетов, както и бившият шеф на съдиите Димо Момиров.

14:00 Начало на срещата. Първи с топката играят гостите.

1' Варненци повече владеят коженото кълбо в първите секунди на мача, но засега разиграват основно в центъра на терена. На стадиона присъстват около 100 привържeници на Черноморец.

4' Ъглов удар за Черноморец. Опасно прострелно центриране, но Сашо избива в тъч.

6' Първи удар по посока вратата на гостите, но шутът на Дани Георгиев мина на около 4 метра встрани от вратата на Борел.

8' Страхотен удар на Борносузов от границата на наказателното поле, но Борел успя да избие топката.

15' Черно море продължава да владее повече топката. Опасно нарушение на ъгъла на наказателното поле на гостите. Георги Илиев ще центрира. До топката е и Борносузов.

16' ГОООООООЛ!!!!! 1:0

Триково разиграване с Борносузов, последва центриране, меле във вратарското поле и в 16-та минута Даниел Димов бележи от 2 метра.

По добрата игра на варненци доведе до резултат.

20' За първи път през тази година Велизар Попов играе с трима в защита. До този момент Сашо, Домакинов и Дяков се справят прекрасно с нападателите на Черноморец.

23'  Първо спорно положение в срещата.

Публиката скочи за едно нарушение срещу Дани Георгиев пред пеналта, но съдията не отсъди нищо. Тук пред мен, непопадналият в групата Кулибали обясни, че реферът е бил абсолютно прав.

30' Играта се изравни, но сега Николай Йорданов отсъди опасен пряк свободен удар на дъгата пред наказателното поле на Черноморец. Зад топката са Георги Илиев, Атанас Борносузов и Адемар. Ударът на Илиев намери стената.

36' Пропуск на Черноморец. Морис бе изведен сам срещу Илко Пиргов, но намали ъгъла и шутът му бе спасен от вратаря на Черно море.

38' Дузпа за Черноморец! Ново спорно отсъждане на Николай Йорданов.

39' Пиргов спасява удара на Маркес!

Резултатът остава 1:0. Цялата публика скандира името на вратаря.

Вратарят излезе 2 метра пред голлинията и съдията имаше пълно основание да повтори удара, но след като отсъди доста спорното нарушение в наказателното поле, не посмя да го повтори.

45' ГООООЛ! 2:0

В последните секунди варненци получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Шутът на Борносузов попадна в стената. Топката рикошира и попадна в непокрития Адемар, който от 3 метра не сгреши. Прекрасен край на първото полувреме. 2:0 за Черно море.


15:00 Начало на второто полувреме. Няма промени и в двата състава.

48' Отново прекрасна проява на Пиргов.

След центриране от пряк свободен удар се получи меле в наказателното поле и Копаранов стреля от 4 метра, но Пиргов изби с тяло.

Стадионът се понапълни и вече има около 3500 зрители.

54' Първи жълт картон в срещата.

Цонков от гостите наруши правилата в центъра на терена и бе декориран в жълто.

56' Гостите определено играят по-добре в тези начални минути на втората част. Варненци започнаха така срещата и стигнаха до гол.

58' Матиас Морис излезе сам срещу Пиргов и вратарят отново се справи блестящо със ситуацията. Доста станаха пробойните във варненската защита в последните минути.

61' Смяна в Черно море.

Напусна Заков и в игра влезе Радослав Бачев. След малко и Красимир Балъков ще смени някой от своите футболисти.
Жълт картон за Даниел Георгиев.

62' Отново Морис излезе на прекрасна стрелкова позиция, но ударът му мина встрани от вратата.

Излиза Марсио Нуньо и в игра се появява Мартин Тошев.

69' Жълт картон и за Александър Александров - Сашо. Отново за по-грубо нарушение в централната част на терена.

71' Повече от две минути играта е спряна. Домакинов се превива пред наказателното поле на Черно море, а Николай Йорданов не пуска лекарите. Сега показва и жълт картон на защитника докато го изнасят с носилка.

73' Жълт картон и за Димов за разкарване на топката.

Определено Йорданов изнерви играчите и на двата отбора с неадекватните си отсъждания.

Нова смяна в Черно море. Излезе Даниел Георгиев и в игра е Тодор Колев.

74' Шут на Рикардо Андре.

Сър Пачков да ходи да гони топката на булеварда. Смях на Тича....

79' Жълт картон и за Андре за задържане с ръка на Георги Илиев.

81' Невероятен пропуск на Черно море.

Адемар овладя една топка на гърди в наказателното поле. След това кълбото попадна в Георги Илиев, но шутът бе избит от голлинията.
След направените смени варненци заиграха много по-добре.

84' Нова смяна в състава на Черноморец. Излиза Костадин Дяков и в игра се появява Бранимир Костадинов.

86' Част от публиката се запътва към изходите.

Мачът се доиграва и най-вероятно варненци ще запишат първи 3 точки през пролетта. 

Жълт картон и за Бачев.

89' Последни смени в двата отбора.

Цонков напуска за гостите и влиза Хайри.

За Черно море с аплодисменти е изпратен голмайсторът Адемар и в игра влиза Мишо Лазаров.

90' Невероятен пробив на Георги Илиев е спрян с нарушение на метър пред наказателното поле.

Жълт картон за Копаранов. Шутът на Борносузов е на метър над вратата.

15:49 Край на мача. Прекрасна победа за Черно море с голове на Димов и Адемар и един прекрасен Пиргов на вратата. Стражът на варненци спаси дузпа и отрази още 3 много опасни удара от близка дистанция.