Граничният полицай и племенникът му вече са на свобода

Архив Варна

06-03-2010, 17:06

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Граничният полицай от Дуранкулак и племенникът му, които снощи бяха задържани при спецакция, са били пуснати от ареста в обедните часове на днешния ден.   

От свои източници ВарнаУтре разбра, че са били задържани 50-годишният граничен полицай Калчо Калчев. Той бил родом от Граничар и е дългогодишен служител. Племенникът му Тончо Атанасов е на 30 г. и е родом от Дуранкулак. И двамата живеели във Варна, като към момента Атанасов нямал постоянна работа. 

„Малко преди обяд и двамата задържани са пуснати. Срещу младежа е повдигнато обвинение по чл. 234 от НК за съхранение на акцизни стоки без бандерол. Не може да бъде наложена някаква мярка, тъй като намерените и иззети количества акцизни стоки са на стойност под минималната работна заплата. По случая се работи от няколко месеца, като вече има образувани 5 дознания без обаче да има замесени полицаи в тях. Касае се за акцизни стоки без бандерол – цигари и алкохол. При доказване вина на някой от двамата могат да получат до 3 години затвор”, заяви за ВарнаУтре прокурорът по случая Георги Коларов. Той добави, че работата по изясняване на съпричастността им продължава.

Припомняме Ви, че по време на акцията са извършени обиски на автомобили и на частни жилища на хора, които са свързани с чичото и с племенника му. В дома на познат на Тончо са намерени 200 хиляди евро. Предстои изясняване на произхода на парите. Търси се връзка за съпричастност в цигарената далавера и към мъжа, в чието жилище са намерени 200-те хиляди евро с неизяснен произход.