Дами фучаха с автомобилните си зверове в центъра на Добрич

Архив Варна

08-03-2010, 15:13

Снимка:

СНИМКА: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Традиционното за 8 март рали за жени се проведе в Добрич.

Автомобилното състезание по "майсторско управление" се проведе за шеста поредна година и бе спечелено от Галина Минева, която в последния момент се записа за участие в надпреварата със своята кола "Нисан Микра". Участничките демонстрираха изключителни умения в управлението на колите си при тежки условия. С началото на старта заваля сняг, който направи условията екстремни, а състезанието оспорвано. Втора се класира Мирослава Златева, а трета от общо шест участнички завърши таксиджийката Надежда Минчева.

Победителката бе наградена с книги "Историята на Добруджа" и красив букет. Призьорките получиха туба с масло за двигателите си. За всички имаше дипломи и цветя.


"Миналата година имаше 17 участнички, но през тази лошото време бе причината на старта да застанат само 6. Получи се интересно състезание. Преди шест години поставихме началото на осмомартенските ралита в страната и се радваме, че днес и други общини организират подобни прояви", заяви организаторът Борис Спасов.


Състезанието се проведе в центъра на града и се реализира от местната община, автомобилен спортен клуб "Добрич" и Съюз на българските автомобилисти. То бе посветено на 8 март - Международен ден на жената, и се проведе под патронажа на Детелина Николова - кмет на община Добрич.