Затворени пътища в Добричко. Кметството в Каварна е без ток

Архив Варна

09-03-2010, 10:26

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Затварят се за движение републиканските пътища на територията на Добричка област, с изключение на Добрич-Варна, Добрич- Ген.Тошево-граница с Румъния, Добрич-Балчик, Добрич- Карапелит-Силистра, Карапелит-Тервел, международен път I-9 в частта граница с Румъния-Балчик и Добрич-Крушари, информират от областното пътно управление.

Въпреки положените усилия от страна на пътноподдържащата фирма се налага затваряна на пътни участъци, заради лошите метеорологични условия. Сняг вали в цялата област. Силният вятър образува снегонавявания. Преспите достигат до 50-70 см. Видимостта е  силно намалена. Причина за това са навяванията и падналата мъгла.


ОПУ-Добрич апелира водачите да съобразяват скоростта и дистанцията с тежката зимна обстановка.


Автомобилите трябва да се движат с вериги, а тежкотоварните без ремаркета и полуремаркета.


Движението в община Каварна се извършва при тежки зимни условия, информират от кметството.  Отворен за движение при зимни условия е републиканският път Балчик - Каварна - Шабла. Непроходими са пътищата до по-голямата част от селата в общината. Без ток и вода е част от град Каварна, както и селата Божурец, Топола, Хаджи Димитър, Раковски, Нейково и Българево. Без ток са и селата Поручик Чунчево, Видно, Могилище и Било. Снеговалежът продължава и поради силния вятър на много места има образувани снегонавявания. Препоръчва се пътуването да се извършва само при необходимост за аварийни и неотложно спасителни дейности с високо проходими машини, снабдени с вериги.


В община Каварна кметът Цонко Цонев е освободил служителите от общинската администрация заради липсата на електрозахранване в сградата на общината. Освен този район без ток и квартал "Хаджи Димитър", както и 7 села, каза още Цонев, като допълни, че там където няма ток липсва и вода. Сутринта екип със служебния джип на кметството извози жена на хемодиализа от село Раковски.


В Шабленско има силен снеговалеж. Снежната покривка затруднява движението по пътищата от общинската и републиканска пътна мрежа в община Шабла. По тази причина транспортът за учениците не е успял да стигне до с. Дуранкулак.


Трудно проходим е пътят Шабла - Горун и Шабла -Горичане - Пролез.


Без ток и вода са  всички села в общината с изключение на  Тюленово, Божаново и Твърдица.


Поради аварии в електрозахранването без ток е и част от град Шабла. Силното вълнение на морето е нанесло щети на рибарски лодки и инвентар на рибарското селище на нос Шабла.