Бомба-убиец в мазе на "Наглите" от Добрич

Архив Варна

09-03-2010, 10:44

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Бомба от тротил и метални гайки с тегло около 400 грама, предназначена да убива, бе намерена в маза в жилищен блок в квартал "Балик" в Добрич, информираха от полицията в областния град.

Взривното вещество бе открито, след като един от задържаните от десетчленната организирана банда за разпространение на дрога, отвличания и търговия с оръжие, направи самопризнания. Бомбата представлява  пластмасов съд с поставен шнур в него с тегло около 400 гр. В него е установено жълто прахообразно вещество примесено с метални гайки, което на полеви тест реагира като взривоопасно. Взривното устройство е обезвредено от специалисти на МВР.


ВарнаУтре Ви припомня, че през декември м.г. бе заловена организираната престъпна група. Членовете й са на възраст от 23 до 34 години, всички от Добрич и региона. Бандата бе наблюдавана в продължение на почти две години, като през този период в полицията периодично постъпваше информация за различни деяния. Установено бе, че групата се е занимавала с разпространяване на хероин, амфетамини, екстази и марихуана на територията на област - Добрич. В хода на процесуално-следствените действия бяха изяснени престъпления против личността и собствеността на гражданите, вършени от групата. Умишлено са причинявани палежи на леки автомобили, на домове, нанасяни са средни и тежки телесни повреди, с последвала смърт на граждани, като целта е била чрез принуда на пострадалите да се демонстрира нейното надмощие и лидерство в региона. 


Полицията в Добрич установи тайниците, ползвани от групата  за съхраняване на предстоящите за продажба наркотици и за съхранение на незаконно оръжие.