Защо паметта на Фара Фосет не беше почетена на Оскарите

Варна Лайф

10-03-2010, 16:56

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Пропускът на името на Фосет в мемориалния момент по време на връчването на наградите на Американската филмова академия не е било по невнимание, съобщава АР.

Изпълнителният продуцент на Академията каза, че актрисата не е била спомената при почитането на паметта на хора от гилдията, защото тя е била по-известна като телевизионна, а не като филмова звезда. Брус Дейвис каза, че решението не е било лесно за комитета, който е организирал мемориалния момент, да пропуснат Фосет и не е изненадан, че нейни почитатели и семейстовото й са разочаровани.


Не само Фосет, а и актьорът Джийн Бари не присъства в мемориума. И двамата според членовете на Академията трябва да бъдат почетени за "забележителната си телевизионна работа" от телевизионните награди Еми.


Дайвис допълни, че "необичайно много изтъкнати сценаристи починаха тази година и Академията се опита да почете всеки от тях с кратък момериал".


Актрисата, най-добре позната с ролите си в телевизионната поредица "Ангелите на Чарли", почина на 62 години, на 25 юни миналата година, в болницата в Лос Анджелис, след тригодишна борба с рака.