Намерете си приятна компания и ограничете ненужните контакти

Архив Варна

11-03-2010, 07:00

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Днес главните предизвикателства, стоящи пред нас, са свързани с овладяването на склонността към сплетни и раздори, суетенето и напразният разход на енергия. За жалост, за мнозина от нас това ще бъде трудна, почти непосилна задача. Не се поддавайте на изкушенията да бъдете подвластни на емоциите си и най-важното не говорете излишно в моменти, когато е най-добре да мълчите. Избирайте хората, с които общувате според симпатиите си и избягвайте тези, които твърде много ви дразнят и провокират. Денят също така крие опасности в новите запознанства и в контактите с малко познати хора.

Астрологична картина за 11 март

Слънце в Риби, Луна във Водолей, 26 лунен ден

В ден като днешния, когато високото ниво на вътрешна концентрация се съчетава с едва прикрити под повърхността на добрия тон и възпитание чувства, нищо не се случва „просто така”. Във всяка случка, постъпка или намерение има таен и дълбок смисъл и конкретно предназначение. Фантазията и свободолюбивият стремеж към проява на индивидуалността ще пробудят творческия потенциал у онези, които се индентифицират с изкуството във всички негови проявления. Други пък именно днес  ще пожелаят с нещо да променят в живота си, като се пробудят за постъпки, за които преди само са си мечтали. Ако се появят и съответните предпоставки, то мнозина биха били готови на отчаяни и решителни стъпки, с надеждата, че те биха променили живота им към по-добро. Всичко това следва да ви подскаже, че ако се чувствате слаби и несигурни в днешния ден, ако нямате вродените качества на смел борец или хазартен играч, по-добре не дразнете звяра, дремещ у вас или в обкръжението ви. Днес не следва да провеждате сериозни разговори, да поставяте ултиматоми или да изяснявате взаимоотношения.

В глобален мащаб днешният ден дава отражение и с обръщането на Марс в право движение. Най-после господарят на волята и действието е свободен и готов за нов щурм към постижения. Мечът на Марс обаче е тажък, а острието му твърде горещо и това може да създаде доста главоболия особено на по-нетърпеливите или пък на онези, които твърде дълго отлагат и потискат у себе си необходимостта от действие. Все пак това носи надежда за всички ни, че сега ще придобием конкретика и яснота по много въпроси. Ситуации, които са били неразрешими  ще станат ясни, а препятствия, струващи ни се непреодолими, ще бъдат отстранени или просто заобиколени, благодарение на придобитите опит и нова информация. А дела, които дълго време не сме успели да придвижим от мъртвата точка, ще получат нов тласък за развитие. Всичко това постепенно ще повиши самоувереността у мнозина, което ще им помогне бързо да се придвижат напред, търсейки и намирайки нови възможности и средства за постигане на целите.

Работа и бизнес

Ако не сте шеф или специалист с много ценни за ръководството знания, опит и утвърден професионализъм, днес по-добре се посветете тихо и усърдно на работата си и не влизайте в полезрението на ръководството. Сега собствената позици,я по който и да било въпрос, се счита за единствено правилна, а стремежът да се наложи тя над околните - прекалено силен. Не влизайте в спорове със знакови и силни фигури и представители на държавни институции. Привличането на делови партньори с цел финансиране на вашата дейност сега може да ви донесе загуба на независимост и автономност. Проявете сдържаност във всички случаи, които касаят крупни суми, чужди авоари и сложни въпроси, свързани с кредитиране или разпределение на общи авоари.

Здраве, хранене и красота

Поради много едновременно проявяващи се фактори, в момента ресурсите и съпротивителните сили в човешкия организъм са сведени до мимнимум. Това изисква повече почивка и ограничаване на физическата активност, за да може да се съхрани жизнеността и да се поддържа имунната система на ниво. Разходки на чист въздух и дихателни упражнения също ще увеличат възможностите ви да се справите с общата психическа и физическа отпадналост. Ограничете тютюнопушенето и избягвайте престой в задимени помещения. В менюто си включете повече риба и пресни зеленчуци.

Много подходящ ден за посещение във фризьорски салон, особено ако не целите бърз и буен растеж на косата, а стилна и устойчива прическа.