Училище за музикални звезди празнува юбилей с концерти

Архив Варна

12-03-2010, 09:24

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Училището за музикални звезди СОУ "Св. Климент Охридски" в Добрич, ще отпразнува 30-годишнината си с множество концерти.

В тях ще участват певците, които тръгнаха към голямата сцена именно от школото. Първият от поредицата концерти, посветени на юбилея, ще се състои на 20 април в залата на драматичния театър, научи ВарнаУтре от директорката Юлияна Герасимова. Ще прозвучат поп и рок парчета, които ще бъдат изпълнени от бивши и настоящи възпитаници на училището. На сцената ще излязат фолкпевицата Димана и набиращия популярност поп певец Дамян, които също са бивши ученици на СОУ "Св. Климент Охридски". Сред редиците на "климентовци" се нарежда и най-хитовата поп-фолк певица на България за последните години Преслава, която също ще бъде поканена на концерта.

Следващата сцена за изява на талантливите възпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски" ще бъде на 29 април, когато в зала "Добрич" те ще изнесат концерт с различни жанрове музика. Специално участие редом с учениците ще вземе и Духовият оркестър на Добрич с диригент Стоян Монов. Преди самото начало на концерта, пред залата, ще има изпълнения на училищния духов оркестър и мажоретния състав. Фолклорен концерт - също по повод 30-годишния юбилей, е насрочен за 5 май в залата на читалище "Йордан Йовков", каза още Ю. Герасимова.