Да изгладим отношенията :)

Архив Варна

13-03-2010, 06:29

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Настоящият уикенд следва да прекараме абсолютно по предназначение - в почивка и събиране на нови сили както за идната седмица така и за предстоящия нов лунен месец, който ще настъпи в понеделник. Предходните три седмици показаха какво можем да предложим на света и какво очаква той от нас. Сега е нужно да осмислим и приемем това, да се пренасочим и настроим целите и замислите си спрямо придобития опит. Това е и моментът, в който следва да посветим на самооценка, да сравним своите успехи с постиженията на околните. В този процес следва да избягваме открито противопоставяне, тъй като сега това може да предизвика неприязън и отчуждение дори от онези, сред които обичайно намираме поддръжка.

Астрологична картина за уикенда - 13 - 14 март

Слънце в Риби, Луна във Водолей, 28, 29 лунни дни

Съботният ден ще завари мнозина с обострена чувствителност и емпатичност по отношение на другите. Идеален момент за изглаждане на влошените напоследък лични взаимоотношения. Смело ще можете да се доверите на шестото си чувство при решаването на каквито и да било въпроси, особено на тези свързани със сърдечните ви дела. По-философски настроените натури ще могат да почувстват дълбочината и безкрайността на всеобщото мирово едниство. Нарастналият интерес към духовно развите и усъвършенстване можете да задоволите, посвещавайки утренните часове на духовни практики, а деня - на добри дела и благотворителност. Сега вие ще можете да се посветите на всичко, което ви е приятно и ви носи наслада. Ако нямате конкретни желания и намерения, посветете деня на почивка и безгрижно общуване с приятели. Доброто настроение ви е гарантирано посредством простички действия, извършени от сърце, като например да направите нещо за някого, да подарите подарък, любов или внимание на онези, които имат нужда от тях.

В неделя Луната навлиза в знака Риби, където в понеделник ще се слее в божествен съюз със Слънцето. Ден, предопределен от звездите за пасивно усамотение и покой и задушевен отдих в компанията на най-близките ни хора. Така, освен задълбочено разбиране за себе си и за собствените си потребности, ще можете да разберете каква част от себе си ще трябва да отдадете за лична саможертва, съгласно изконната същност на знака Риби. Ако желаете да концентрирате ума си върху анализ, вземете себе си за обект на изследване и предмет на обсъждане. В двадесет и девети лунен ден категорично трябва да се освободите от мрачните мисли и тъгата, за да не ви преследват те и в следващия месец. Направете равносметка на изтеклия период, но новите планове оставете за понеделник, а сега се постарайте да се освободите от всичко излишно. Най-вече от фалшиви и ненужни връзки и контакти и лъжливи обещания. Почистете пространството около себе си и изхвърлете всичко старо и ненужно, за да можете символично да освободите място за новото начало. Чувствата и емоциите си ще можете да изразите толкова, колкото вие си позволите и ако има нещо, което ви тежи и притеснява, сега е моментът да се освободите и от него. Във вечерните часове не пропускайте възможност да се насладите на светско мероприятие или културно събитие с масов или благотворителен характер.

Здраве, хранене и красота

Настоящият момент е изключително подходящ за подобряване на кризисни състояния, гладуване и пречистване на организма. Онези, които следват великденския пост ще почувстват истинско омиротворение, ако сега направят изповед и вземат причастие. За останалите препоръчвам въздържание и много внимателен подход при употребата на алкохол. Чревоугодниците ще трябва да си поставят строги ограничения. Уязвими са дебелото черво, анусът, отделителната, лимфната и нервната система, както и осезателните органи, най-вече зрението. Хората с проблеми с кръвното също е възможно да почувстват дискомфорт. Дихателни упражнения и престой на чист въздух ще подобрят състоянието им.

Посещение в СПА център, масаж, парна баня и сауна ще се отразят благотворно на вашия организъм и ще имат общо укрепващо действие. Ако нямате такава възможност, просто се разходете край най-близкия водоизточник и прекарайте няколко мига в тихо съзерцание на водата.