Бронз за Евроинс Черно море

Архив Варна

13-03-2010, 17:15

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Евроинс Черно море спечели бронзовите медали в турнира за купата на България. В малкия финал варненци победиха с 90:88 Балкан Ботевград.

Срещата предложи изключителни емоции на зрителите в зала "Диана" в Ямбол. През цялото време играта вървеше кош за кош с леко точково предимство на варненци. На момнти в третата и четвърта четвърт "моряците" стигаха до +10 точки, но не успяваха да се откъснат с повече. Истинска драма настъпи в последните секунди на двубоя, когато Иван Лилов стреля от зоната за 3 точки, но шутът му не беше точен и не можа да изравни резултата за 89:89. Последва нарушение срещу Тихомир Желев, един точен наказателен удар и ответен кош на Йордан Бозов за фиксиране на крайния резултат.

Изключителен мач изигра Александър Янев, който отбеляза 34 точки. Той завърши с отбелязани 6 тройки от 9 опита и вкара 7 пъти от 8 опита от игра. Отделно той беше точен и два пъти от линията за наказателни удари. Димитър Мираковски вкара 16 точки, а общо варненци успяха 11 пъти да вкарат от далечно разстояние.

Утре отново в зала "Диана" ще се играе финала между Левси и Рилски спортист.