Кметството в Добрич вкара дупките в каталог

Архив Варна

15-03-2010, 11:59

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Общината в Добрич направи каталог на дупките, които зейнаха по улиците след топенето на снеговете, заяви зам.-кметът Пламен Ганчев.

Екипът на ВарнаУтре в Добрич посети една от основните улици в града "Христо Ботев", заприличала на швейцарско сирене. Преброихме 150 дупки в участък от 300 метра. При някои от тях дълбочината достига над 20 сантиметра, а размерите им са до 2 метра.

"Има места, където след топенето на снеговете, са се разрушили цели блокове от пътната настилка. Включените в каталога дупки са с дълбочина повече от 10 сантиметра. Това означава, че е нарушена не само асфалтовата настилка, но и основата на пътя. Предстои да започнат аварийни ремонти на около 800-900 квадратни метра от дупките. За целта ще се използва студен асфалт. Ще се използват заложените в бюджета на общината 50 000 лева за аварийни ремонти. След това ще се пристъпи към планирани кърпежи, за които тази година са заделени 700 000 лева в бюджета на общината", каза Ганчев.

Кметството е установило 18 000 квадратни метра нарушена пътна настилка. Те са около 10 на сто от цялата улична мрежа в града, която е общо 165 километра.

Всяка година кметството в Добрич кърпи между 11 и 15 хиляди квадратни метра от уличната мрежа. Отчита се, че тази година пораженията от студовете са много големи.

Има и пропаднали участъци в резултат на аварии на водопроводната система, където дълбочината на дупките е 30-40 сантиметра.

Улиците в Добрич заприличаха на швейцарско сирене. Гражданите отново са бесни, че ежегодно пътната настилка в града се закърпва некачествено. СНИМКА: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА