Славия и Пирин наравно, Локо Сф победи Локо Мз

Архив Варна

15-03-2010, 15:49

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Славия и Пирин завършиха наравно 0:0 в среща от 18-я кръг на А група.

По същото време на друг столичен стадион Локомотив София победи с 2:1 съименника си от Мездра.

В квартал "Овча купел" хитът от началото на пролетта Пирин отново заложи на игра на контра атаки, но този път момчетата на Стефан Грозданов не успяха да отбележат гол. През първото полувреме двата тима не сътвориха нищо интересно и логично липсваха голови положения. След почивката Славия се опита да атакува, а гостите разчитаха на бързи контри. При една от тях Борис Кондев се откъсна сам срещу Мболи, но Борислав Георгиев го събори пред наказателното поле и получи червен картон. След края на срещата, както може и да се очаква, Велислав Вуцов обвини рефера Станислав Тодоров в тенденциозно отношение към неговия отбор.

В квартал "Надежда" се сблъскаха два Локомотива - от София и Мездра. Изненадващо за всички гостите поведоха и дори се прибраха на почивката с гол аванс след точен удар на Иса. И тук не се размина без изгонване на футболист, при това на двама. В последните секунди на първата част Дарко Савич се отправи под душовете за нарушение срещу голмайстора. Другият изгонен е Кавдански в самия край на двубоя. Преди това Димо Атанасов и Мартин Камбуров обърнаха резултата в полза на домакините.

След изиграването на тези две срещи Локомотив София излезе временно на второ място с 37 точки и ще чака завършека на двубоя ЦСКА - Спортист по-късно днес за да разбере дали ще се задържи на тази позиция. Славия от своя страна дали пето място с Пирин с по 29 точки. При победа утре на Черно море над Локомотив Пловдив, варненци ще се изравнят по точки с тези два отбора.