Съдят собственици на вестници заради пране на пари

Варна Лайф

16-03-2010, 06:58

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) ще съди издателите на в-к „Телеграф" Ирена Кръстева и сина й Делян Пеевски, съобщава frognews.bg, позовавайки се на изявление на съюза, подписано от и.д. председател на УС Теодор Дечев.

Повод за това са публикациите в пресгрупата на Ирена Кръстева, според които Алексай Петров -изпълнителен директор на ССИ - през фирми и лица, които членуват в Съюза за стопанска инициатива (ССИ), е изпрал част от капитала си. Цитират се няколко фирми, както и името на Теодор Дечев. Във връзка с това от ССИ заявяват, че съществуват достатъчно правни механизми, с помощта на които да защитят доброто име на Съюза.

„Доколкото съществуват правни възможности за това, претенциите на ССИ ще бъдат насочени най-вече към издателите на вестник „Телеграф", които според нас носят изключителната отговорност за извършеното издевателство.

Надяваме се, че издателите, няма да успеят да се скрият зад гърба на журналистите от вестника, които познаваме като способни и компетентни хора, които не биха предизвикали подобен скандал по толкова неаргументиран, скалъпен и непрофесионален начин", се казва още в изявлението. В него се подчертава, че ССИ е национално представителна работодателска организация с история и безупречна репутация на партньори на Правителството и синдикатите в системата на тристранното сътрудничество. ССИ е бил и в момента продължава да е партньор на Правителството в осъществяването на различни проекти, най-вече в сферата на безопасните и здравословни условия на труд и в осъществяването на Оперативна програма „Човешки ресурси", изтъкват още от ръководството на ССИ.