В Добрич започна обучение за новостите в съдебната деловодна програма

Архив Варна

16-03-2010, 09:52

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

В Окръжния съд в Добрич днес започна двудневно обучение за работа с актуализираната версия на Съдебната административна система "Съдебно деловодство".

Акцентът в него е върху въвеждането на информация, която ще бъде предоставяна в публичното пространство. С новата версия на софтуерната програма всички решени за деня делa ще бъдат автоматично публикувани на другия ден на сайта на Централния уеб базиран интерфейс, т.е. сайта на Висшия съдебен съвет. Другите новости усъвършенстват регистрите на различните входящите документи и автоматизират дейността на Службата по връчване на призовки и съдебни книжа.

Обучението е предназначено за съдебни деловодители, съдебни секретари, съдебни архивари и статистици и съдебни администратори от Добричкия окръжен съд и четири районни съдилища в неговия съдебен район. Лекторите са от "Информационно обслужване" АД. Организатор на семинара е Добричкият окръжен съд, а участието на служителите е планирано така, че да няма прекъсване на процеса на обслужване на клиенти.