Задайте посока за проявление на своите качества и таланти

Архив Варна

16-03-2010, 22:37

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Отсъствието на излишни сили и енергия ще ни принудят днес да погледнем на света по-ясно и приземено, макар и малко песимистично. Това ще ни позволи да се ориентираме в своето бъдеще и да му дадем определена посока и темп на развитие. Сега следва да се концентрираме върху това как да прекараме следващия лунен месец, към какво да се стремим, какви постижения да преследваме и разполагаме ли със сили и желание за това.

Астрологична картина за 17 март

Слънце в Риби, Луна в Овен, 3 лунен ден

Желанието да се разсеяме от текущите дела ще ни преследва и днес. Все пак интересът към съперничеството все още е достатъчно силен и създава стремежи за налагане и укрепване на позициите. Сега обаче това изисква по-скоро наблюдение върху начина, по който другите управляват делата си и стремеж да се разкрият острите потребности и слабости на околните, с цел те да бъдат използвани в бедеще. Онези от вас, които желаят да работят в полза на хората обаче и не са мотивирани от съперничество ще бъдат изпълнени с вдъхновение и оптимизъм.

И днес пред вас могат да възникнат ситуации, които да ви помогнат да откриете нови способности в себе си или да се възползвате от своите умения и таланти. Стремежът към свобода и независимост също ще продължава да тласка онези, които вчера са заявили своите претенции да ги следват и отстояват. Повечето хора сега изпитват остра нужда да почувстват уважение към себе си, да бъдат оценени като личности и това ще ги тласка към прояви на индивидуалността. Ако не желаете да загубите ценен партньор, сътрудник или любим човек, не поставяйте под съмнение качествата и потребностите на тези, с които ежедневието ви свързва.

Вечерните часове прекарайте в уединение или в кръга на най-близките си хора, тъй като интензивното общуване с широк кръг от хора може да предизвика раздразнение и умора. Контролирайте емоциите и реакциите си и не провокирайте спорове с егоистични подбуди.

Работа и бизнес

Концентрирайте усилията си върху дела, които могат да бъдат свършени бързо и изискват от вас повече движение и физическа активност отколкото внимание и акуратност. Дългосрочните проекти, изискващи точност в действията и целенасочено обмисляне, отложете за известно време. Въздържайте се също и от решения по въпроси, свързани с финанси и точни разчети. В сутрешните часове можете успешно да направите някои малки инвестиции в техника, инструменти и апаратура.

Здраве, хранене и красота

Пролетта вече чука на вратата, остават няколко дни до пролетното равноденствие, когато всичко в природата се възражда за живот. Организмът сега обаче е все още много изтощен и има нужда от кислород. Прекарвайте повече време на открито. Активни физически упражнения допълнително ще ви тонизират и ще синхронизират тялото ви с природните процеси.

Денят е много подходящ за разкрасителни процедури, почистващи и подхранвещи маски.

Уязвими органи са главата, тила и ушите. Обърнете специално внимание на болки и неразположения в тези области, но избягвайте директни манипулации и операции по тях.