ВарнаУтре LIVE: Спартак - Волов 0:3

Архив Варна

17-03-2010, 14:50

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ Снимки ЦВЕТОМИР ТРЪНКОВ

Всичко от Автора

Край на мача. След много слаба игра от страна на Спартак Варна, логично Волов се наложи с класически резултат. Едно единствено положение създадоха варненци за цял мач и то след изчистена панически от защитата топка. Иван Мартинов обаче пропусна този шанс за домакините. Гостите от Волов вече три мача през пролетта са без допуснат гол в собствената врата. Спартак вече инкасираха 5 и не са вкарали попадение в изиграните срещи.



14:45
Започва прякото предаване на първата шампионатна среща на Спартак във Варна за тази година.

Състав на Спартак Варна: 1 Николай Банков, 19 Георги Костадинов, 3 Йонко Начев, 5 Венци Маринов, 6 Латин Венков, 8 Иван Мартинов, 9 Калоян Генчев, 10 Живко Бояджиев, 13 Васил Боев, 16 Петър Алексиев и 23 Стефан Дончев.
Старши треньор: Тодор Попов
Състав на Волов Шумен: 1 Генко Славов, 14 Васил Василев, 19 Веселин Вачев, 5 Валентин Илиев, 18 Аян Ирфан, 6 Джихат Кемил, 10 Христо Банчев, 11 Андон Гущеров, 9 Захари Димитров, 7 Християн Християнов и 8 Андрей Атанасов.
Старши треньор: Валери Венков

14:58 Здравейте от стадион "Спартак"!
След малко ще започне първото домакинство на варненския тим срещу отбора на Волов. Варненци са изцяло в сини екипи, гостите в жълти фланелки и сини шорти.
Времето е добро за игра, температурата е 11 градуса. Теренът е в отлично състояние.

15:01 Начало на срещата. На трибуните присъстват до този момент около 500 зрители.
Главен съдия е Атанас Димитров с помощници Валентин Добрев и Антон Георгиев.

{vsig}SPORT/FOOTBALL/2010-03-17-Spartak{/vsig}
3' Първа по-сериозна атака към вратата на домакините, но Гущеров получи топката в положение на засада.
6' В рамките на 30 секунди Андрей Атанасов на два пъти се озова в положение на засада. Очевидно гостите разчитат на извеждащи подавания зад гърба на варненската отбрана, но засега без успех.
13' За пореден път футболист на гостите се озова в положение на засада. Прави впечатление обаче, че офсайдите са много тънки и в определен момент съдията може и да не вдигне флага и ще стане доста неприятно за Спартак.
23' Определено гостите изглеждат по-добре подготвени физически и надбягват футболистите на Спартак. Волов организира атаките си на доста по-висока скорост.
18' Първа опасна атака и на Спартак. Центриране в наказателното поле намери непокрит Иван Мартинов, но ударът му бе блокиран от защитник на гостите.
20' ГОЛ! 0:1
Това, което се очакваше, се случи. Андрей Атанасов бе изведен по лявото крило зад защитата, навлезе в наказателното поле и пусна успореден пас на Захари Димитров. Нападателят нямаше как да сгреши от два метра на празна врата.
26' Жълт картон за Калоян Генчев. Играчът на Спартак фаулира отзад Атанасов. От последвалото центриране не се получи опасност.
32' Нов пропуск на варненци. Петър Алексиев изрита една топка и тя попадна в Иван Мартинов, който се озова сам срещу Генко Славов. Ударът обаче се получи слав и право в ръцете на вратаря.
34' ГОЛ! 0:2
Нова бърза атака на Волов. Андон Гущеров напредна по десния фланг, центрирането му намери Джихат Кемил и той от 7-8 метра удвои резултата.
39' Поредна опасна атака на гостите. Варненци загубиха топката в центъра на терена. Волов организира поредна бърза атака, но прострелното центриране на Димитров бе уловено от Банков пред крака на Атанасов.
42' Опасен пряк свободен удар за Волов централно срещу варненската врата. Ударът на Димитров мина високо над вратата.
45' Край на полувремето. Спартак - Волов 0:2.


16:01
Начало на второто полувреме.
47' Жълт картон за Йонко Начев.
48' Ъглов удар за спартак. Генко Славов боксира центрираната топка. Игра в центъра на терена.
54' Смяна в Спартак. Излезе Васил Боев и в игра се появи Кирил Недев.
60' Поуспокои се играта в тези минути. Волов определено намалиха темпото и се поприбраха в своята половина. Варненци към този момент не могат да сътворят нищо опасно.
69' Нова смяна в Спартак. Излезе Иван Мартинов и влезе Кристиян Щерев.
Нищо интересно не се случва на терена. Домакините не могат да създадат нищо интересно пред вратата на Генко Славов.
73' ГОЛ! 0:3
Нищо изненадващо не се случи. Пореден пас зад варненската защита и Андрей Атанасов останал сам срещу Банков не сгреши.
80' Мачът се доиграва. Волов определено са по-класният отбор.
85' Спартак искат да отбележат почетно попадение и атакуват с повече футболисти, но не могат да стигнат до никаква ситуация.
86' Можеше да стане и 0:4, но добре, че Банков успя да излезе и да изчисти топката пред крака на Атанасов.
Нападателят на Волов пропусна да заработи нова премия от 100 лева. Един от шефовете на гостите му е обещал на всеки гол в днешния мач по една от най-едрите български банктноти.
16:49 Край на мача.
След много слаба игра от страна на Спартак Варна, логично Волов се наложи с класически резултат. Едно единствено положение създадоха варненци за цял мач и то след изчистена панически от защитата топка. Иван Мартинов обаче пропусна този шанс за домакините.
Гостите от Волов вече три мача през пролетта са без допуснат гол в собствената врата. Спартак вече инкасираха 5 и не са вкарали попадение в изиграните срещи.