Казана дума - хвърлен камък!!!

Архив Варна

18-03-2010, 05:59

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Общата характеристика на днешния ден като цяло няма да се отличава особено от тази на предходните два. В сутрешните часове влиянието на Луната и останалите планети дори се обръща в по-благоприятно и хармонично въздействие. Използвайте тези часове максимално пълноценно и обърнете ситуацията в своя полза.

Астрологична картина за 18 март

Слънце в Риби, Луна в Овен, 4 лунен ден

Меркурий току-що влезе в знака Овен и в съчетание с лунното въздействие това ще способства за активно, открито и, в някои случаи, праволинейно общуване.Там, където това е необходимо, се възползвайте от тези възможности, но в ситуации, които са трудни за разрешаване и изискват повече дипломатичност, по-добре запазете мълчание или в най-лошия случай - неутралитет. Сега ще бъде много лесно да се изразяват свободно мисли и много трудно да си държим езика зад зъбите. Това е не лош момент за участие в спорове стига да сте достатъчно аргументирани. Под Меркуриевото влияние постъпките ни със сигурност ще станат по-открити. Експресията и праволинейността обаче могат да бъдат както добри помощници, така и напротив - всичко зависи от ситуацията и хората въвлечени в нея.

Следобедните часове, за жалост, ще преминат под влиянието и въздействието на Меркурий със Сатурн. Което със сигурност ще донесе доста препятствия в комуникациите и пътуванията. Общуването ще стане по-хладно и сухо, въздържано, а в някои случаи - дори откровено грубо. Да изразим и предадем мислите и идеите си ще бъде трудно, да бъдем разбрани и да получим адекватна ответна реакция - още повече. В някои случаи обаче запазването на неутралитет ще бъде невъзможно и това ще породи неприятни ситуации, които ще ангажират изцяло вниманието на участниците в тях до края на седмицата. За съжаление казаните сега думи се заковават и остават ококончателни и да се откажем или отметнем от тях ще бъде практически невъзможно. По тази причина избягвайте и да давате обещания, и да поемате отговорност за бъдещи действия. Да спазите уговорките ще ви бъде трудно, а последствията от това няма да могат да се неутрализират в близко бъдеще.

Тази ситуация също така може да създаде неприятни инцидентни ситуации на пътя, да забави планирани пътувания, да възникнат проблеми в изправността на превозните средства, техните документи и тези на управляващите ги. Категорично се въздържайте от покупка на автомобил днес и утре.

Работа и бизнес

Ще бъде трудно да работите днес в колектив. Осигурете си възможност в сутрешните часове да поработите в усамотение, а тези, които имат личен бизнес или са на ръководни позиции могат да използват времето за обмисляне на бизнес стратегии. Но се въдържайте от конкретни стъпки и решения. избягвайте деловите преговори - днес и утре те ще бъдат съпътствани с толкова много формалности и условности, че само най-търпеливите и последователни личности ще могат да запазят самообладание и да извоюват защита на собствените си позиции. Отсъствието на ясен регламент и липса на организация са слабите звена в деловата активност сега. Проблеми с документацията и точните разчети ще внесат допълнително напрежение в деловия живот. Отложете общуването с държавни институции за по-благоприятен момент.

Здраве, хранене и красота

Благоприятно въздействие на организма днес ще окажат физическите упражнения, разходки на чист въздух и всякаква целенасочена активност. Бъдете внимателни и съсредоточени обаче с каквото и да се заемете - периодът е подчертано травмоопасен.

Уязвими са крайниците, най-вече ръцете и пръстите им, а така също и главата, шията и гърлото. Болестите на този ден са опасни и изискват незабавно да им обърнете внимание и да предприемете съответното лечение.

В козметично отношение подходящи са почистващи и подхранващи процедури.

Посещение във фризьорски салон планирайте за утре.