Майка и син загинаха при пожар във Варна

Архив Варна

19-03-2010, 12:23

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Майка и син загинаха при пожар днес в 12.30 часа на втория етаж на ул. "Рила" 7 във Варна. Момчето успяло да стигне до стълбите преди да припадне, а жената била в едно от таванските помещения. Причината за смъртта на двамата е остро обгазяване. Жената е 41-годишната Саша, а синът й е Русен на 12 години.

Екипи на бърза помощ дълго се мъчеха да върнат към живота момчето и жената пред очите на паникьосаните хора пред горящата кооперация, но усилията им останаха напразни. Огнеборците изнесоха от горящото жилище майка и дъщеря, които бяха откарани в клиниката по токсикология на Военноморска болница без опасност за живота. Според насъбралите се пред кооперацията съседи двете жертви не живеели там и хората не ги познаваха.

Огънят тръгнал от апартамента на втория етаж, но гъстият дим много бързо обвханал целия вход и стълбището. На мястото пристигнаха две противопожарни коли и две линейки. Бушуващите пламъци бяха потушени, но въпреки това огънят взе две жертви.

По предварителна информация пожарът най-вероятно е предизвикан от неизправен бойлер. В момента се прави оглед на мястото на трагедията.