Честита Първа Пролет!!! :)

Архив Варна

20-03-2010, 07:09

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

В края на настоящата седмица ние следва да сме постигнали известна яснота относно своите намерения и замисли и вече да започнем да полагаме целенасочени усилия за тяхното осъществяване. Това обуславя по-скоро практичното настроение, характерно за текущия период,  и много от мотивите и целите на междуличностното общуване ще се съсредоточават именно в обсъждане на това какво и как трябва да бъде сторено.

Астрологична картина за уикенда - 20 -21 март

Събота - Слънце в Риби, Луна в Телец, 6 лунен ден

Неделя - Слънце в Овен, Луна в Близнаци, 7 лунен ден

Пролетно равноденствие - събота в 19.32 ч

В двата почивни дни разговорите, които провеждаме и най-вече думите, които използваме, ще бъдат от огромно значение и, като никога, ще си тежат на мястото. По тази причина сега е много важно да мислим преди да кажем нещо. Обезателно се постарайте също така да отпъдите всяка негативна мисъл и да мислите позитивно. Менталните образи сега могат много бързо да се материализират. В общуването избягвайте прояви на грубост и използването на обидни или язвителни изрази. Ако ви е възможно, ограничете контактите си с хора, за които подобно държание е маниер на поведение.

Не следва също така да предприемате рисковани пътувания и разходки по опасни и трудно достъпни места през този уикенд. Шофьорите  да проявяват извънредна предпазливост и бдителност дори в градски условия.

В съботния ден по-добре се занимайте с домашни дела, покупки, общуване с приятели и роднини и културни мероприятия.

Самоувереността и повишената експресивност могат да навредят на дейности, изискващи внимание, съсредоточеност и последователност в действията. Намерете си занимание, което не изисква съсредоточаване, вникване в детайлите и анализ и яснота относно перспективите. Въздържайте се от решения относно своята работа, а така също и от общуване с колеги, дори да ви свързват топли приятелски чувства и взаимно разбирателство. По никакъв начин днес не бива да изразявате недоволството си от живота и от обстоятелставта около вас, нито пред себе си, нито пред околните - приемете ситуацията такава каквато е. Потърсете смирение в себе си и прошка от околните, а там, където е необходимо, простете вие.

В събота е Пролетното равноденствие - един от най-силните и магически дни в годината. Подходящ момент за определяне на целите и инициация на желани постижения, а така също и за прогнозиране на бъдещи събития.

Неделният ден ще премине под знака на голяма физическа активност и желание да се направи всичко веднага. Всякакви сложни проекти и трудни задачи могат да получат решение и тласък към осъществяване. Появават се много нови желания и стремежи, а на нас ще ни се струва, че разполагаме със сили да реализираме всяко свое намерение. Не изпускайте този ден, ангажирайте се и отдайте внимание на всичко, което ви провокира дори и в името на това да се лишите от седмичната си почивка. Сънят през този ден си е чиста загуба на време и възможности. Не се вторачвайте в детайли и подробности, които нямат връзка с основните ви интереси. Занимайте се само с онова, което в дадения момент би способствало за реализацията на замислите ви. През този ден не само околните, но и природата откликва на всяка произнесена дума. Ден за молитви.

Здраве, хранене и красота

Прекарайте уикенда максимално активно. Нервната система е превъзбудена и това може да ви донесе неприятности в сътояние на бездействие и леност. Менюто трябва да е леко, като са позволени всички храни, с изключение на птиче месо и яйца.

Уязвими са шията, гърлото, бронхите и белите дробове. Дихателни упражнения сега ще ви помогнат да се справите с хроничните проблеми в тези област. Ограничете тютюнопушенето и престоя в задимени помещения.

В организма текат подмладяващи процеси и всякакви процедури, насочени към активизирането им, ще дадат много добър резултат. В събота не пропускайте подходящия момент да посетите фризьора си, да освежите цвета на косата и да и придадете желаната форма. В неделя подходящи са почистващи и подхранващи маски на кожата, както и оформяне на маникюр и педикюр.