Добрич ще има "синя зона"

Архив Варна

22-03-2010, 11:21

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Проект за нова наредба на общината в Добрич предвижда въвеждане на "синя зона" в града.

Предложението е територията на града да се раздели на зони. Зона "А" ще включва централната част на града, както и пешеходната зона. Останалата част на Добрич ще попадне в зона "Б". Наредбата забранява движението на превозни средства с животинска тяга в зона "А" и по булевардите. Забранява се и воденето на стада и селскостопански животни по улиците на града. Времетраенето на еднократно паркиране в "синя зона" е от 1 час до 3 часа. Заплащането ще става с предварително закупен талон или квитанция, съобщават от кметството. При паркиране на автомобил в "синя зона", водачът е длъжен да постави талона зад предното стъкло на автомобила, за да се вижда добре. Въвежда се и използване на скоби за неправилно паркиралите автомобили.
С предстоящите мерки общината иска да облекчи трафика в града. Предстои въвеждане на еднопосочно движение за някои от най-натоварените улици в града. 
Проектът за наредба е публикуван в сайта на кметството. През следващите две седмици хората могат да я обсъждат и изпращат предложения.