Ще изключат и ще се включат

Мисия Варна

22-03-2010, 11:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Вече са потвърдили подкрепата и участието си в Часът на Земята:

Първи бяха художниците от студио Дедал ». Те ще се включат като музиканти в Изключеното парти »

Солвей Соди » Всички офис и административни сгради на "Солвей Соди" АД и филиалите им "Девен", "Девня варовик" и "Провадсол" ще останат тъмни по време на "Часът на Земята". От ръководството на фирмата са отправили молба до всички свои работници и служители, които ще бъдат в домовете си в събота вечерта, също да се включат в инициативата и да изгасят поне осветлението от 20.30 до 21.30 часа.

Дизайнерите от Юнион Корект ООД, които са автори на логото на ВарнаУтре, също ще се включат, а в момента изработват светещи стикери за Изключеното парти »

Гимназия "Екзюпери" също ще се включи в инициативата и всички фасадни светлини на сградата ще бъдат угасени. Учениците създадоха и групата Часът на Земята - Варна »

Лично областният управител Данчо Симеонов обеща, че ще се включи, изключвайки абсолютно всички ел уреди в дома си и призовава всички служители на областна админицтрация, както и гражданите на Варна, да направят същото. Сградата на областна администрация ще угасне за час, ще работят само охранителните камери.

Варна вече официално се включи в Часът на Земята »
Ще угасне осветлението на сградата община Варна, Археологическия музей с градинката и фонтаните пред него, Катедралния храм “Свето Успение Богородично” и градинката около него, Военноморския клуб, Държавния архив, Драматичния театър и филиала и градинката отпред, Варненския окръжен съд, площада и градинката зад съда, Фестивалния и конгресен център, входа на Морската градина с арките, района около Морското казино, градинката със слънчевия часовник и района около обсерваторията и други. Уличното осветление в целият град ще остане, за да не се създават предпоставки за инциденти.

Е.он България ще се включи в "Часът на Земята".
Това не е шега и също така не значи, че в събота вечерта от 20.30 до 21.30 часа цяла Североизточна България няма да има ток, побързаха да предупредят от електроразпределителното дружество. Тъй като през почивните дни в административните сгради на Е.он така или иначе осветлението е изгасено, те са намерили друг начин да участват в световната инициатива - ще изгасят за час светещите си реклами в града. И освен препоръките към своите служители също да се включат в "Часът на Земята", на своя сайт те предлагат няколко сигурни начина да пестим електрическа енергия в домовете си »