"Градът на светлината" ще изгасне за един час

Мисия Варна

22-03-2010, 12:17

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В събота, 27 март 2010 г. от 20:30 до 21:30 ч. Варна ще се включи в световната кампания, заедно с още 5000 града от 100 страни, "Часът на Земята 2010", изключвайки светлините си, научи току-що ВарнаУтре.бг.

Ще угасне осветлението на сградата община Варна, Археологическия музей с градинката и фонтаните пред него, Катедралния храм “Свето Успение Богородично” и градинката около него, Военноморския клуб, Държавния архив, Драматичния театър и филиала и градинката отпред, Варненския окръжен съд, площада и градинката зад съда, Фестивалния и конгресен център, входа на Морската градина с арките, района около Морското казино, градинката със слънчевия часовник и района около обсерваторията и други. Уличното осветление в целият град ще остане, за да не се създават предпоставки за инциденти.

Областна администрация Варна ще участва в инициативата “Часът на Земята”, категоричен бе директорът Данчо Симеонов. По думите му, идеята е изключително добра. “Доколкото съм запознат тази световна акция се провежда от около пет години насам. Областна администрация ще се включи, защото това е начин да обърнем внимание на гражданите към екологичния начин на мислене и на живот", съобщи Данчо Симеонов пред Варна Утре. Сградата на областна администрация ще угасне за час, ще работят само охранителните камери, за да не се възползва някой недоброжелател. Симеонов обеща, че лично ще се включи, изключвайки абсолютно всички ел уреди в дома си и призовава всички служители на областна админицтрация, както и гражданите на Варна, да направят същото.

ВарнаУтре също ви призовава да се включите! Ако не ви се стои във вас, елате с нас да отпразнуваме заедно празника на Земята.

Екипът на ВарнаУтре ще бъде в събота, в 8 вечерта на Слънчевата площадка в Морската градина. Всички, които биха искали да се включат в "Часът на Земята", могат да дойдат и да донесат идеите си за изключено unplugged парти на свещи, факли и всичко, което не изисква електричество.

Часът на Земята: Изключи и се включи! »


Тук » ще публикуваме всички заведения, клубове, фирми и организации, които се присъединят.