Комуникацията е трудна - да не я усложняваме

Архив Варна

24-03-2010, 04:54

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Денят ще започне с известна суматоха и неопрeделеност в действията. Разсеяност, прибързаност и трудности в предаването и възприемането на информация могат да създадат объркване в комуникациите, както и в трафика. Тръгнете по-рано днес за работа, ако желаете да стигнете навреме и без излишни нерви. Не следва да планирате кратки пътувания в предиобедните часове, както и делови разговори и подписване на споразумения от всякакъв характер. Емоциите, излизащи на повърхността в сутрешните часове, няма да са съвсем приятни, а възможностите да ги облечем с думи почти липсват, така че не си проваляйте целия ден в опити за постигане на разбирателство, там, където то в момента не може да бъде постигнато.

Астрологична картина за деня - 24 март

Слънце в Овен, Луна в Рак, 10 лунен ден

Втората половина на деня носи със себе си повече оптимизъм и стремеж към лично развитие и самоусъвършенстване. Появяват се стремежи към придобиването на нов опит и знания, а някои дори ще бъдат завладени от авантюризъм и експериментаторски дух. Денят е много удачен за обучение и запаметяване на нова и интересна за нас информация.

Днешният прилив на сили можете да впрегнете във всякакви дейности, без да се опасявате от нищо. Колкото по-активни бъдете днес, толкова по-добре ще се чувствате - добрите резултати ще подобрят и настроението, и самочувствието ви. В ден като днешния не бива да бездействате - ако нямате лични стремежи и ангажименти, помогнете на някого. Сега жизнената енергия и силата са в излишък, а устремният дъх на пролетта се усеща навсякъде. Възможно е да ви обхване желание да промените себе си, а защо не и света около вас - не го игнорирайте. Именно сега съществуват всички благоприятни възможности да внесем в живота си положителни промени.

Единствено въздържание следва да проявите в авантюри от любовен характер, нови запознанства и наскоро възникнали увлечения. Употребата на алкохол и проявата на грубост по нечий адрес също може да ви поднесат непиятни изненади и преживявания. Въздържайте се от крупни покупки във вечерните часове.

Работа и бизнес

През тази седмица по-активните и предприемчивите сред вас може би усещат как делата им се придвижват от мъртвата точка и получават шанс за развитие. За да сполучите обаче ви е необходим творчески подход и волево усилие. Следва да имате предвид, че в деловите партньорства сега властва стагнация и консерватизъм, които се противопоставят на всякакви промени. В някои особено принципни въпроси, свързани със сигурността и оцеляването, това противопоставяне може да породи конфликти, а в някои случаи дори разрив. Но независимо от съпротивлението, където е необходимо и усещате вътрешен импулс, не бива да се предавате и да преглъщате поражения. Не е обосновано също така да очаквате незабавни резултати. Важното е сега да не излизате извън предела на своите компетенции. За тези, които се намират в подчинена позиция, напомням, че периодът не е подходящ за незачитане на мнението и изискванията на шефовете ви и прояви на неподчинение. В най-добрия случай това ще е в ущърб на кариерното ви развитие, а някои по-импулсивни личности могат да заплатят проявите на индивидуализъм с уволнение. Какво пък – всяко зло за добро!

Здраве, хранене и красота

Ден за оздравяване и лечителство. Билкови препарати и лекарствени комбинации, изготвени днес, със сигурност ще дадат бърз положителен резултат върху подобравянето на вашето физическо здраве.

В менюто няма ограничения. Приемайте топла и прясно приготвена храна, повече течности и течни храни.
Гърдите, лимфната система и стомахът са уязвими днес. Ако имате проблеми в тези области, активно движение и по-лека храна, без подправки ще ви предпази от кризисни състояния. В никакъв случай не предприемайте операции и манипулации в тези области.