Германия получава наш младеж, съдят го за опит за убийство

Архив Варна

26-03-2010, 10:15

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

19-годишният тервелчанин Емилиян Андреев даде съгласие доброволно да бъде предаден на германските съдебни власти за провеждане на наказателно производство срещу него.

Младежът има три дни срок, в който може да се откаже от становището си, след което ще бъде екстрадиран в Германия.
 
Емилиян Андреев ще бъде разследван от германските власти за това, че във вечерните часове на 26 декември м.г. с негов съучастник са посетили германски гражданин в дома му и по предварително уговорен план, в мазето на къщата, са го ударили няколко пъти силно с намерение за убийство и грабеж. В резултат на получена черепно-мозъчна травма жертвата е починала. За тези престъпления немският Наказателен кодекс предвижда наказание доживотен затвор.  
 
Младежът бе задържан от Добричкия окръжен съд на 19 март в изпълнение на Европейска заповед за арест от съда на германския град Кьолн. Той е неграмотен, не работи, не е женен. Добричкият окръжен съд изиска днес от германските власти гаранции, че след изслушването му, Емилиян Андреев ще бъде върнат в България за изтърпяване на наказание, евентуално постановено от издалата Европейската заповед за арест държава-членка на Европейския съюз. Съдебният състав разпореди да бъдат изготвени свидетелство за съдимост и справка, водят ли се досъдебни производство срещу младежа в България.