Посрещаме румънци с дупки, почват да ги изкърпват

Архив Варна

26-03-2010, 14:40

Снимка:

СНИМКИ СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Големи дупки зейнаха на метри от сухопътната ни граница с Румъния, видя екипът на ВарнаУтре. Точно до ГКПП-то посрещаме северните ни съседи с лоша пътна инфраструктура, разбита от тежката зима. 

"Този пътен участък е планиран за ремонт. Започва изкърпване на пътната настилка по републиканската пътна мрежа", съобщиха днес от пресцентъра на Областното пътно управление в Добрич. Осигурените средства са в размер на 200 000 лева с ДДС. Тази сума е част от одобрената годишна програма за текущ ремонт и поддържане. Заложените в програмата дейности влизат освен изкърпване на пътната настилка и косене на тревни площи, отводняване, профилиране и попълване  на банкетите и други.
Приоритетно изкърпването с гореща асфалтова смес стартира на път II-29 Варна - Добрич - Ген. Тошево и на I-9 в участъка граница Румъния - Каварна. Избраните участъци са съобразени с интензивността на движение.
Участъците, в които се работи, ще бъдат сигнализирани с пътни знаци. От ОПУ-Добрич призовават водачите да спазват въведените ограничения.